Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Keşan Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Mercan, seçim sonrasında yaptığı çalışmalar ve 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Yerel seçimlerin ardından iş hayatına atılan ve oğlu Sami Can Mercan ile birlikte kurduğu iki şirketle iş yaşamına devam eden Mercan, siyasetten de kopmadığını söyledi. Mustafa Mercan, “Bilindiği gibi seçimden 1 yıl kadar önce işimden ve ailemden müsaade isteyerek farklı bir seçim çalışması yaptım. Daha önce 2 tane firmada profesyonel olarak çalıştım. 11 yıl tarım sektöründeki 2 firmanın genel müdürlüğünü yaptım. Seçimler vesilesiyle bu görevimizden ayrıldık. Seçimlerde de kazanamadık. Ama artık kendi işimize döndük. Mustafa Mercan Ltd. Şti. adı altında hem tarım makineleri satışı anlamında hem de inşaat alanında faaliyet gösteren iki firma ile iş hayatımıza devam ediyoruz. Daha önce de tarım sektörünün içinde olmuş birisi olarak, çiftçiyle, tarım sektörüyle ilgilenmekten büyük mutluluk duyan birisiyim. İki tane uluslararası traktör markasının bölge bayiliğini aldım. Onun yapılanması içerisindeyiz. Yakın zamanda bir tanıtım ve lansman yapmayı düşünüyorum.” dedi.

“TAŞLAR DAHA YENİ OTURUYOR”

Mercan, seçim sonrası Keşan siyaseti ile ilgili görüşlerini de aktararak;  Mustafa Mercan olarak asla siyasetten uzaklaşmayıp, ticaretin de içinde olmayı, bölge ticaretine katkı vermeyi düşünen yapımızı devam ettireceğiz. Seçimlerden kesinlikle AK Parti başarılı çıktı. Ben de bu başarının parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Keşke bu başarı Belediye Başkanlığı ile taçlansaydı. Gelinen nokta sevindiricidir. Daha iyi noktalara taşınacaktır. Taşlar daha yeni oturuyor. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var.” şeklinde konuştu.

“VERİLEN HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Daha sonra AK Parti’nin yeni yapılanması ve il yönetimi değişikliği ile ilgili soruları da yanıtlayan Mustafa Mercan, kendisine daha önce teklif edilen ilçe başkanlığı görevi ile ilgili olarak da şunları söyledi: “İl başkanlığındaki değişim, partimizin ve genel merkezin tasarrufundadır. Mutlaka bunun bir hesabı yapılmıştır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Yeni bir yapılanma ve soluk içerisindedirler. Bunun Keşan’a sıçrayıp sıçramayacağını bilmiyoruz. Bu tamamen genel merkezin tasarrufundadır. Ben Keşan’da yaptığım çalışmaların karşılığını almaktan mutluyum. Başbakanımızın bana çalışmamla ilgili ilettiği takdir, benim için çok önemli bir gurur. Önemli dostluklar edindik, halkla gönül bağı kurduk. İlçe başkanlığı ile ilgili çalışmam yok. İstendi ama böyle bir şey olmadı. Bana şu anda gelen bir şey de yok. Ama Mustafa Mercan olarak bana siyasette ne görev verilirse, kaçmadan yapacağım. Verilen her görevi yapmaya hazırız.”

“GÖNLÜM, ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANI OLMASINDAN YANA”

Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Mercan; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benim gönlüm Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasından yana. Hak ettiğini düşünenlerden biriyim. 8 tane seçim kazanmış birinin, Türkiye’de Cumhurbaşkanı olmasının çok doğal olduğunu düşünüyorum. Partiyi sıkıntıya sokmadan, gerekli hesaplar yapılarak en doğru şeyin yapılacağına inanıyorum. Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanı olmasının çok doğal ve çok şık olacağını düşünüyorum.”

“MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili de görüşlerini net bir şekilde ifade eden Mustafa Mercan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Genel seçimlerle ilgili daha net konuşabilirim. 2015 Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu konuda gerekli çalışmalarımı yapıyorum. Ama önce işlerimizi yoluna koyup bu süreçte de halkla ilişkimizi koparmamayı düşünüyoruz. 2015 yılında milletvekilliği adaylığımı açıklayacağım