SONGÜL KONAR

Özcan, DSİ tarafından boşaltılan alanın huzurevi olarak değerlendirilmek istenmesine de değindi.

Yerel seçimler öncesinde tüm partilerden aday adaylarının projelerini açıklamaya başladığını belirten Mehmet Özcan, “İnsanların karşısına afaki, ayağı yere basmayan projelerle çıkmak yanlış bir şey. Gönül ister bu projeler yapılsın ama yapılabilirliği var mı iyi irdelemek lazım. Bundan sonra Keşan’a yapılacak işler; üst güzellik. Alttaki sorunları bitirdik. Yapılacak birkaç kalem iş var.  Yer altından yol olacakmış. Çıkışı nereden olacak? Orduevinin neresinden çıkış olacak? Hadi oldu, kot farkı var. Keşanspor Düğün Salonunun oradaki blokların altından kalkmaya kimsenin gücü yetmez. Bir çözümü var. Paşayiğit Caddesi’nden Bankalar Caddesi’ne kadar çok eski yapılar var. Kentsel dönüşüm kapsamında buradan çalışmalara başlarsınız, herkesin mülkiyet hakkını değerlendirerek yerin altını kullanarak bir şeyler yapabilirsiniz. Muhteşem bir dönüşüm olur zaten. Bu dönüşümle bütünleştirmiş olursunuz. Fakat söylediklerim hemen olabilecek şeyler değil. İlk aşamada çevre yolunun hayat geçirilmesi lazım. Önümüzde ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Hükümet şu anda 2021 yılına kadar aciliyeti olmayan işler finans desteği vermeyeceğini beyan etti. Bu da 2 sene bir toparlanma süreci geçireceğiz anlamına gelir.” dedi.

Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benden önce her belediye başkanının pazaryeri projesi vardı, yapmak bize kısmet oldu. Her aday adayının pazaryeri projesi var, meydanı da yaparız. Daha önceden ‘oy verin bize doğal gazı getirelim size’ diyorlar. Keşanlılar oy da vermediler, doğal gaz da geldi.  Demek ki olabiliyormuş.”

 “Sizin partinizden de aday adayları oldu. Fakat aralarında sizi eleştirilenler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap veren Mehmet Özcan, “Ben aday adaylığımı açıklarken bu konuda tatmin edici bir açıklama yaptım. Aday adaylarından biri hariç hepsi meclis üyeliği yaptı. Meclis üyesisin niye öneri getirmedin? Hepsinin yapacakları benim kopyalarım. Çünkü burada yapılacak şeyler belli. Bir makyaj, iki çevre yolu yaparak trafiğin köklü çözümü. Daha sonra da yavaş yavaş merkezdeki kentsel dönüşüm. Ama hemen yapılabilecek bir proje değil. 15-20 sene sonra bunlar olması gereken şeyler.” şeklinde konuştu.

 “DSİ’nin boşalttığı alanın huzurevi olarak değerlendirilmesi yönünde öneriler geldi. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruyu cevaplayan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Önce buranın DSİ’den tahsisini kaldırmak lazım. Alınsın, biz de yardımcı oluruz. Yeni imar planlarında yaşam destek ünitesi için, huzurevi için yerler açtırdık. Bakanlığın gelip, bunları yatırım planlarına alması lazım. 2021’e kadar zaten bir şey yapılmayacak. Huzurevi açtığınız zaman zaten orada bir tıbbi destek ekibi olacak. Sadece huzurevini açıp, insanları içine yerleştirmekle olmuyor. Sürekli yardıma ihtiyacı olan insanlar bunlar. En az 20 tane personel tutacaksın, 3 tane uzman doktor olacak. 6-7 tane hemşire olacak. Fizyoterapist olacak. Aşçısı, çamaşırcısı, idarecisi derken senelik 5-6 milyon TL gideri olan bir kurumdan bahsediyorsunuz. Bir hastane yapıldı kaç ayda bitmedi. Olmaz değil, olur ama niyet etmek önemli. Nereye olacağını ortak akılla hareket ederek karar vermeliyiz. Genel kabul gören bir şey yapılmasında fayda var. İlla huzurevi değil de başka ne yapılabilir oraya diye düşünmek lazım.”