AYGÜL KONAR

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 12.30 sıralarında başladı.

Toplantıya, Yalı’nın yanı sıra; CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, ilçe yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda, ilk olarak Yatıkçı söz aldı.

YATIKÇI: “44 ADAY ADAYI BAŞVURUSU OLDU”

Aday adaylığı başvuruları hakkında bilgilendirmede bulunarak, sözlerine başlayan Salim Yatıkçı, “Belediye Başkan aday adaylığına 5, İl Genel Meclisi Üyeliğine 8, Belediye Meclis Üyeliğine 31 başvuru yapıldı. 26 Ekim 2018 tarihine kadar başvurular devam edecektir. Aday adaylığı açıklamalarındaki coşkuyu ve heyecanı partim adına önemsiyorum. Adayımız belirlendikten sonra bunu sinerjiye döndüreceğimize inanıyorum. Önemli olan seçimlerde CHP bayrağını en yukarıya taşımaktır.” dedi.

Yatıkçı’nın ardından Şenol Yalı söz aldı.

ŞENOL YALI’NIN ÖZGEÇMİŞİ…

Toplantıya katılanlara teşekkür ederek, sözlerine başlayan Yalı, özgeçmişiyle ilgili şunları anlattı: “Evliyim, eşim İffet Yalı, kendisi sosyal bilgiler öğretmeni olup, siyaseten girmiş olduğum bu yolda en büyük destekçimdir. Büyük bir özveride bulunduğu için kendisine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, vatan sevgisiyle dolu iki çocuğa sahibim. Oğlum Atıl İhsan, bu sene üniversite sınavına hazırlanmakta ve burada, kızım Pırıl, şu anda Keşan dışında Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi, aramızda bulunamıyor. Annem Aysel ve babam Ali İhsan Yalı, her zaman olduğu gibi yine yanımda burada, bizleri bugünlere getirdikleri ve sorumluluk sahibi bir birey olarak yetiştirdikleri için sağ olsunlar var olsunlar. 22 Ekim yani bugün 53 sene önce 1965 yılında Keşan da doğdum. Evet; bugün benim doğum günüm, adaylık açıklamamı özellikle bugün yapmak istedim. Benim en geniş ailem olan, Cumhuriyet Halk Partisi ailesi, yani sizlerle birlikte olmak için bugün olsun istedim. İlk ve orta eğitimimi Keşan'da Lisans eğitimimi de Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık fakültesinde tamamladım. 1994 yılında Mimarlık hizmetleri büromu Keşan’da açarak ticari faaliyetime başladım. Siyasette hiç sağa-sola yalpalamadan, Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında, karalılıkla yürümekte olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 24 yıldır neferiyim. 2 kez ilçe yönetimlerinde görev aldım, bir dönem (2004-2009 yılları) arasında belediye meclis üyeliği yaptım. Bu dönem içerisinde imar komisyonu başkanlığı ve sağ olsun Mehmet başkanımın teveccühü ile bir çok kez belediye başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Bir dönem Keşan İş Adamları Derneği’nin başkanlığı da dahil olmak üzere, Atatürkçü Düşünce Derneği, DOÇEK, Engellileri Koruma Derneği vb. bir çok sivil toplum örgütlerinde üyeyim. Mimar olarak mesleki yaşamımı 29 yıldır sürdürmekteyim. Mesleki olarak en verimli ve tecrübeli olduğum zamandayım.”

“YEREL SEÇİMLERDE KEŞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin adaylık başvuru takvimi işlemekte, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği başvurularının devam ettiğini belirten Şenol Yalı, şunları söyledi: “Başvurusunu yapan ve de yapacak olan tüm arkadaşlarımı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum. Kimse, hele demokrasilerde, bir gün bir yere gelsin diye doğmaz. Doğarsın, bir hayat seni beklemektedir. Büyümeye başlarsın. Bir gün gelir, hayat yalnızca bireysel bir süreç olmaktan çıkar. Okudukça, öğrendikçe, yaşadıkça, hayatın da sana ihtiyacı olduğunu görürsün. İşte o zaman, yeni bir kapı ve yeni bir yol açılmaya başlar. Çünkü hayat seni çağırmaktadır. Bir eksikliği gidermek, bir şeyi çoğaltmak, müdahale etmek, onun için düşler kurup, o düşlerin gerçek dünyadaki karşılığını aramak, senin için bir hayat tarzına dönüşür. Bunun bir adı da siyasettir. İnsan biriktirdiği kadardır. Bilgi, görgü, algı, deneyim ve her şey, tohumdan fidana, fidandan ağaca, ağaçtan meyveye yürürmüş gibi, seni sen yapmaya başlar. Bu basamaklar, sabır ister, inat ister, kararlılık ister. Yol arkadaşların çoğalmaya başlar; duygusallıklar duyarlılıkla, duyarlılık bilinç ve birikimle yer değiştirir. İdeallerin ilkeye, ilkelerin manifestoya dönüşür. Kişisel manifeston, dünya görüşünün kurumsallaştığı ve o görüşü hayata dönüştürmek isteyen partinin manifestosuyla buluşur. Bir siyasi kimliğin kısa özetidir anlattıklarım. Bu siyasi kimlik 24 yıldır neferi olmaktan onur ve gurur duyduğum Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ne mutlu bana ki sizlerle birlikte bu büyük ailenin bir ferdiyim. Büyük ailem; bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Keşan Belediye Başkanlığı’na adayım. İlçeden kente, kentten ülkeye, ülkeden tüm dünyaya bakışta tutarlı bir duruş, ideal, öngörü ve temenni yoksa, orada kalıcı, nitelikli, sağlıklı bir ‘yerel yönetim politikası’ndan söz edilemez.”

“BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİRSEM, EN FAZLA İKİ DÖNEM GÖREV YAPACAĞIM”

Açıklamasına, “Belediyeler halkın parasıyla işlerini yaparlar ve bu işlerin hedef kitlesi de, hesap verilecek makamı da halktır.” diyerek, devam eden Yalı, şöyle devam etti: “Her yıl halka açık olmak üzere bilgilendirme toplantısı yapacağız. Yetim hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, Keşanlıların bir kuruşunu bile heba etmeden, hizmet üreterek Yine Keşan'a iade edeceğiz. Ticari taksiler, şehir içi minibüsleri olacak benim makam aracım. Sokakta yapacağım belediye başkanlığını. Halkı yönetime katacağız, hayata geçireceğimiz her türlü projemizi, halka sorarak, danışarak, anketler yaparak gerçekleştireceğiz. Belediye başkanı seçilmem halinde, benim mesai saatim diye bir şey olmayacak. Herkesten önce çalışmaya başlayacak, herkesten sonra bitireceğim. Yapılacakları kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar diyerek planlayacağız. Eğer sizin takdirlerinizle belediye başkanı seçilirsem, en fazla iki dönem görev yapacağımı buradan taahhüt ediyorum. Siyaset dışında da bir hayatın olduğunun farkındayım, ayrıca eşim ile öyle anlaştık. Ben istesem dahi o bırakmayacaktır işin ucunu.”

“İNATLA RANT DEĞİL, HALK DİYECEĞİZ”

Keşan Belediyesi’nin, ilçenin en büyük demokratik ve sivil toplum örgütü olacağını ifade eden Şenol Yalı, şunları söyledi: İnatla rant değil, halk diyeceğiz. Keşan Çarşı merkezini yayalaştıracağız. Ben yaptım oldu mantığı ile değil, esnafımızla, meslek odalarımızla görüşerek, danışarak, ortak akıl ile her bir metrekaresini tek tek projelendirerek, adeta dantel işler gibi planlayarak yapacağız. Yolları ve tretuvarları, granit küp taşı ile kaplayarak Arnavut kaldırımı yapacağız, içerisinde süs havuzları, eski  çarşı çeşmeleri, oturma grupları, sokak aydınlatmaları ile düzenleyeceğiz. Bu bölgede bulunan binalarımıza röleve çalışması yaparak iyileştireceğiz ve kötü görünümü olan cepheleri kaplayarak  görsel olarak düzenleyeceğiz. Yine bu bölgede bulunan çöp konteynerlerini yer altına alacağız. Ayrıca yine bu alanda ücretsiz internet bölgesi yaratacağız. Bu bölgenin cazibesini arttıracağız. Böylelikle çarşı merkezimizi adeta açık alışveriş merkezi haline getirerek hem ticaretimizi canlandıracağız hem de bölgede bulunan emlak değerlerini artırmış olacağız. Mevcut pazar yerimizin üstünü asma germe, ters mantar sistemi ile kapatacağım. Mahalle arasında yol üzerine pazar kuran tuhafiyeci, ayakkabıcı esnafımızı, eski itfaiye alanına yapacağımız 2 katlı otoparkta cumartesi günleri tezgah açmaları için olanak sağlayacağız. Bu alan 2 amaçlı olarak kullanılacaktır. Esnafımızın yüzünü güldüreceğiz. Cumhuriyet Meydanı ile köy garajı olarak kullanılmakta olan alanı birleştirerek, doğal kent parkı ve meydanı yapacağız. İçerisinde Keşan’ın doğal simgesi haline gelmiş, aynı zamanda saat kulesi kafe olarak da kullanılacak olan büyük bir Yel Değirmeni yapacağız. En büyük projelerim görevim süresince en fazla yeşil alan ve meydan olacaktır. Halkımızın yüzünü güldüreceğiz.

Keşan'ın kuzeyinde, ilave imar planlarına ve 25 metrelik çevre yoluna cepheli yaklaşık 300 dönümlük bir alanda, içerisinde bulunan 2200 adet yetişmiş çam ağacına ilave olarak, yapay gölet, kafeterya, düğün salonları, yürüyüş ve koşu parkurları, spor alanları, hayvanat bahçesi, çocuk oyun alanı, festival ve konserler yapacağımız açık amfi tiyatro, fuar alanı, botanik bahçesi, içerisinde sergi salonu, çeşitli kurs ve el beceri kurslarının yapılabileceği küçük bir sanat merkezi v.b. unsurların olduğu bir Kültür Park yapacağız.”

“BİNA DİKEN DEĞİL, AĞAÇ DİKEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Keşan imar planları genişletilerek revize edileceğini ifade eden Yalı, şunları söyledi: “Bu aşamada, hala mahallelerde ve çarşı merkezinde birtakım sorunlar var, bu sorunları ortak akıl, bilim ve hemşerilik hukuku ile birlikte çözeceğiz. Bu imar planları aşamasında Keşan’ımızın kanayan yaralarından biri haline gelen şehir içi trafik problemlerine merhem olacak bir Keşan çevre yolu eklendi. Bu yolun yapımı ile şehir içinde tek noktaya toplanan (Tekel Meydanı) trafik, dağıtılacak ve bu sorunu, büyük bir kısmını çözecektir. Ayrıca, bu yolun yapımı esnasında Bisiklet yolu, yürüyüş yolu gibi parkurlarda halkımıza kazandırılmış olacaktır. Saroz Körfezi’nde, son yıllarda yaz aylarında ciddi bir turizm yoğunluğu yaşanmakta. Ancak bölgemiz bundan ekonomik olarak yeteri kadar faydalanamamaktadır. Bu bölgeye belediye olarak daha iyi hizmet verme amaçlı ikinci bir hizmet binası kazandırılarak, 3 ay süresince bir birim görevlendirilerek gerçek anlamda sahip çıkılacaktır. Erikli-Mecidiye ve Yayla-Danişment sahilleri arasına; içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabinleri, otopark, büfe ve kafeler bulunan, Halkımızın kullanımına açık, halk plajları yapacağız. Turizmcinin ve bölge insanının yüzünü güldüreceğiz. Eski Hastane binasını, restorasyondan geçirerek, Keşan'ın sosyal, tarihi, kültürel, coğrafi ve ekonomik yapısına ilişkin bilgi, belge, fotoğraf ve malzemelerin sergilendiği, kent hakkında oldukça geniş kapsamlı fikir sahibi olabileceğiniz bir Kent Müzesi yapacağız. İçerisinde sergi alanı, Kütüphane ve çeşitli kültürel kursların verildiği bir sanat merkezi oluşturacağız. Üretmeye mecburuz. Atamız demiş ki; çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı, alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Bu anlayışla, Keşan'ımızı Bir üretim kenti haline getireceğiz. Ekolojik ve alternatif  tarım ürünleri üreteceğimiz alanlar yaratarak bunların satışına ve pazarlamasına önderlik edecek birlikler kuracağız. Kentimizde ve bölgemizde kadınlarımızın ekonomisini güçlendirmek ve ürettikleri ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi maksadı ile kadın üretim kooperatifi kuracağız. Kadınlarımızın yüzünü güldüreceğiz. Bina diken değil, ağaç diken bir belediye başkanı olacağım. Sabah erkenden kalkıp karaya vuran deniz yıldızlarını tekrar denize atan yaşlı adama sormuşlar; ‘Bu çaba niye? binlerce deniz yıldızı var, ne fark eder?’ Yaşlı adam bir deniz yıldızını daha denize atarken şu yanıtı verir; ‘Bak onun için fark etti.’ Bu anlayışla, Hayatlara dokunacağız. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratacağız. İnsan sosyal bir yaratık. Sosyal olmak, üretimde olmak, hareketli olmak zorunda. Biz bunu sağlayacağız. Özellikle engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, evde bakımdan saç kesmeye, evde temizlik yapmaya kadar hayatının her alanına girmeye çalışacağız. Onları yalnız bırakmayacağız, onların aileleri olacağız. Halkımızın doğumda sevinçlerine, vefatında ise hüzünlerine ortak olacağız. Vefat etmiş hiçbir vatandaşımızın yakını cenaze işleri ile uğraşmayacak o yasını tutacak biz görevimizi yapacağız. Çünkü sosyal demokrasi insan odaklıdır.”

“HALK KART UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ”

Şenol Yalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirket yönetme mantığı ile profesyonel bir belediye yöneticiliği değil, sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinip Keşan'ımızı yöneteceğiz. Örneğin; Bu anlamda da ‘HALK KART’ uygulamasına geçeceğiz. Önce insan ilkesiyle hareket ederek, sosyal belediyecilik anlayışıyla, kentimizde asgari yaşam sınırı altında yaşayan fakir ve gerçekten muhtaç insanlarımıza nakit yardımı yerine, Gıda, Kırtasiye, Ulaşım vb. İhtiyaçlarını karşılamaları için Halk Kart vereceğiz. Ayrıca bu kart sahipleri, anlaşma sağlanan esnaf ve kurumlardan belli bir oranda indirimden faydalanacaklardır. İhtiyaç sahiplerinin, gariplerin yüzünü güldüreceğiz. Keşan’ın, büyük projelerden çok ‘küçük dokunuşlara’ ihtiyacı var. Keşan sevgi köyü; yaşlılarımız için huzur evi, kadınlarımız için sığınma evi ve engelsiz yaşam merkezi gibi unsurları içerisinde barındıran bir kompleks yapacağız. Kent yaşamını planlayarak, yaşlı ve engellilerimiz için dezavantajlı olan günlük yaşam kalitelerini yükselteceğiz. Yaşlılarımızın, engellilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine destek olmak amacı ile ‘Keşan’ın filizlerini geleceğe hazırlıyoruz – Her apartman bir öğrenci okutuyoruz’ projesini hayata geçireceğiz. Belediye – üniversite işbirliği ile Keşan’ımıza dışarıdan okumaya gelen öğrencilerimizin barınma, sosyal yaşam vb. konularda da  yardımcı olacak ‘Keşan eğitim Vakfı’ kurulacaktır. Öğrencilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Her yıl yaz mevsiminde spor ve kültür şenliği yapacağız. Kentimizin muhtelif mahallelerinde halkımızı beden ve ruh sağlıklarının gelişmesini sağlayacak, spor tesisleri yapacağız. Gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ödüllü spor ve müzik yarışmaları düzenleyeceğiz. Keşan şehir stadını daha etkin hale getirip yeni düzenlemeler yapacağız. Örneğin ilk önce stadın yol cephesinde bulunan, psikolojik bir engel gibi duran yüksek duvarı kaldıracağız. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kent gezdim ve (şehircilik ve kent planlaması anlamında) uygulama örneklerini gördüm, inceledim. Keşan’ımızın ve Keşan Belediyesi’nin güçlü ve zayıf yanlarını, sorunlarını çok iyi biliyorum. Mesleğim, bilgi birikimim ve kişisel özelliklerimle bu görevi en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum. Keşan ile ilgili hepimizin gerçeküstü hayalleri olabilir, olmalıdır da. Bu hayallerin proje haline gelebilmesi, ciddi bir uzman ekibinin ayrıntılı çalışması ile olanaklı olabilir. En güzel makam insandır, o insanı hayatın ve sokağın ta içinde dinlemek, sesine ses eklemektir. En güzel makam, o insanın gözünde yer edinmektir. O yüzdendir ki, ben bu kenti makamlardan değil, sokaklarından yöneteceğim. Bir göreve talip olmak, o yere getirilmek yetmez. O görevi gereğince yerine getirmek hepsinden önemlidir. Yoksa yazık olur, koskoca emeklere, hazırlıklara, sana güvenenlere ve her şeyden önce hak edilmesi gereken ve ancak bir kere yaşanacak olan şu güzelim hayata. Başkanlık, önce bunları bilmeyi gerektirir. #Zamanı geldi;  Bu Kente Mimar eli değecek, Keşanlının yüzü gülecek.”

Yalı açıklamasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin sadece yoldan kaldırımdan ibaret olmadığını anlatacağım. Sizlere söz veriyorum, bugünden tezi yok Keşan da bulunan yaklaşık yirmi bin hanenin kapısına gideceğim. Her bir haneye Atamızın nutkunu dağıtıp, okumalarını ve ondan sonra seçimlerde oy kullanmalarını isteyeceğim. Yerel seçimlerden sonraki seçimin 2023'te olacağını, onların; Hedef 2023 derken neyi kastettiklerini, neyi ortadan kaldırmak istediklerini anlatacağım. Cumhuriyet kazanımlarını, değerlerini, vatan topraklarını tek tek yabancılara, Araplara, yandaşlara peşkeş çekerek satan iktidar bu günlerde şimdi gözünü Atamızın mirası olan Türkiye İş Bankası ve onun iştiraki olan Şişecam fabrikasına dikmiştir. Bu değerleri de varlık fonuna devrederek, CHP temsilen yönetiminde bulunan adlarını dahi bilmediğimiz yöneticiler yerine, yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakanın atamalarını yaparlarsa hiç şaşırmayalım. Bir sonraki aşama, ekonomik kriz bahane edilerek siyasi partilere yapılan hazine yardımının azaltılması, belki de kaldırılmasıdır. Böylelikle büyük ölçüde susturulan; medya, üniversite, sendikalar ve STK’lardan sonra sıra Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelecektir. Burada ki, asıl hedef Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortadan kaldırılmasıdır. Merhum Rasim Ergene'nin dürüstlüğünü, merhum Mehmet Gemici'nin halk ile iç içe oluşunu ve şu anda aramızda değil ama canlı olarak bu konuşmamı evinden izleyen, Belediye Başkanımız Metin Çırpan'ın yaratıcılığı, yürüdüğüm bu yolda ışığım olacaktır. Yine Nazmi Başar, Rüstem Bayraktar, Raşit Gürer, İsmail Eker, Bilal Ergeç gibi Keşan'a ve partimize hizmetleri olmuş,  bir çok değerli büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum.  Hepsine selam olsun. Ayrıca, şu anda Ankara'da İbni Sina hastanesinde yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışan milletvekilimiz Erdin Bircan'a acil şifalar diliyorum, kendisi için dualarımızı eksik etmeyelim. Sevgili Mehmet Başkanım; hiç merak etme, ismini saydığım bu büyüklerimizden aldığın ve daha yukarılara çıkardığın bu bayrağı, emaneti, bizler yere düşürmeyiz, hatta daha yukarılara çıkaracağız. Bunu yaparken en büyük destekçimiz ve yol göstericimiz yine sen olacaksın, bunu da biliyorum. Bu Görev bana değil de bir başka arkadaşımıza yada yine size verilecek olursa, 5 sene önce olduğu gibi yine kolunu hep birlikte havaya kaldırır, bu uğurda sadece elimi değil vücudumu yine ortaya koyarım.

Bunun için hep birlikte Keşan’ımıza sahip çıkalım.”

Şenol Yalı açıklamasını şöyle tamamladı: “Atamızın bizlere bıraktığı mirasa, Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkalım. Haydi; toplantı sonrası bu salondan el ele, kol kola, omuz omuza çıkalım ve tüm Keşan'a, halkımıza 31 Mart 2019 seçimlerinin önemini anlatalım. Yolumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol, Işığımız onun devrimlerini gösteren Altı oktur. Sen, ben değil... Hangi görüşten olursak olalım, şehrimiz için ülkemiz için biz olmanın zamanı geldi. Çünkü biz olunca sevgi olur. Biz olunca saygı olur. Biz olunca birliktelik olur, mutluluk olur, umut olur. En sonunda daha güzel bir Keşan ve yaşanılası bir Türkiye olur. Sessizlik, haksızlığa alkıştır. Haklılığın onuru yaşatır insanı. Susmanın utancı ise öldürür. Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalacakmış kadar gözü pek olabilmeli. Bu büyük ailenin ferdi olduğum için ne mutlu bana diyorum. Yolumuz açık olsun, yolumuz aydınlık olsun, geldiğiniz, yanımda olduğunuz için, sağ olun, var olun.”

Konuşmanın ardından partililer, Şenol Yalı’nın doğum günü olması nedeniyle, pasta keserek kutladı.

Pasta kesiminin ardından toplantı sona erdi.