SONGÜL KONAR

Yerel seçim kampanyalarına dair fikirlerin paylaşıldığı toplantı olduğunu belirten Yatıkçı: “Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinin il başkanları, belediye başkanları, il ve ilçeler kadın ve gençlik kolları başkanları, il genel meclis üyeleriyle birlikte yapılan toplantıya katıldık. 10.00-12.30 arasında genel merkez tarafından görevlendirilen seçim stratejileriyle ilgili uzman kişinin sunumuyla toplantı başladı. İlk oturum herkesin katıldığı salonda yapıldı. İkinci oturum il başkanları, ilçe başkanları ve il genel meclisleri ayrı salonda, belediye başkanları ayrı salonda, gençlik kolları başkanları ayrı, kadın kolları başkanları ayrı salonda olmak üzere genel merkezden gelen kişiler tarafından toplantı devam etti. Toplantı konusunun asıl amacı yerel seçimlerde birliğin beraberliğin önemine vurgu yapılması, belediyelerimizdeki yapılan projelerin sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğu konusunda her belediye kendine yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi,” şeklinde konuştu.

YATIKÇI: “TOPLANTIMIZ VERİMLİ GEÇTİ”

Toplantının verimli geçtiğini dile getiren Yatıkçı şöyle devam etti: “Belediyesi bizde olmayan ilçe başkanlarımız söz alarak neden belediye başkanları bizde olmadığını kendilerine göre ifade edip, açıklamalarda bulundular. Enez’in ilçe başkanı, il genel meclisi üyesinin ikisi, belediye meclisinin çoğunluğu bizde ama belediye başkanı AK Parti’li. Bu nasıl oluyor? Referandumda derece yapıyor, seçimlerde yüksek oy alıyor. Buradaki sebep ne? Belediyesi bizde olmayan ilçe başkanlarının da ortak olarak vurgulamaya çalıştıkları doğru adayı tespit etmede sıkıntı yaşandı. Doğru adaylarla yerel seçimlerde adayların çok önemli olduğunun toplantımızda vurgusu yapıldı. Genel anlamda bölgenin belediye başkanlarının doğru aday gösterilmesi halinde halka yaklaşan, halk içinde olan adaylarla seçimlerin çok rahat kazanılacağı noktasında görüşler bildirildi.”

ÇAKIR: “CHP BELEDİYELERİ İLE ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN SORUN YAŞAMIYORUZ”

CHP Keşan Kadın Kolları Başkanı Nasip Çakır’da sorun yaşamadıklarını belirterek: “Dört ilin ve ilçelerin kadın kolları başkanları ile birlikte toplantı yaptık. Çoğu yerde CHP belediyeleri ile çalıştıkları için sorun yaşamadıklarını belirttiler. Aşağı yukarı yapılan işler aynı. Kadınlara yönelik neler yapılabilir ne gibi çalışmalarla hizmet verilebilir bu konular üzerine konuşuldu. CHP’li belediyelerle çalıştığımız için şanslı gruplardanız. İşbirliğimiz, yönetim, belediye güzel. Onun için neler yapılabilir tekrar CHP’li belediyelere nasıl geçilebilir çözüm arayışlı toplantı oldu,” ifadelerini kullandı.

ŞEVİK: “GENÇLİK KOLLARI OLARAK İLK ÖNCE KENDİMİZİ SINADIK”

Gençlik politikaları üzerine konuştuklarını söyleyen CHP Keşan Gençlik Kolları Başkanı Emre Şevik: “Dört ilin gençlik kolları başkanlarıyla toplantımızı gerçekleştirdik. Gençlik için mevcut belediyelerimizde, belediyeler neler yapıyor veya bizde olmayan belediyeler gençlik için neler yapıyor, iş istihdamından bahsettik. Gençlere istihdam yaratacak yeni birimler var mı veya onlara belirli meslekler var mı gibi şeylerin üzerinde durduk. Gençlere sosyal yardımlardan bahsettik. Gençlik kolları olarak ilk önce kendimizi sınadık. Belediyeden ziyade biz neler yapıyoruz diye konuştuk. Yeni dönemler için neler yapılabilir onları görüştük. Yerel seçim öncesi yararlı olacağını düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

YATIKÇI: “20 OCAK’A KALABİLİR”

CHP Belediye Başkan Adayı belirleme süresinden de bahseden Yatıkçı sözlerini şöyle sonlandırdı: “CHP Belediye Başkan adayı 4 Ocak’ta yapılacak olan parti meclis toplantısında 400’e yakın bir adayın açıklanacağı ile ilgili bilgi var. Ancak en son 15 Ocak’ta tüm adaylar açıklanacak. Biz daha önceki tarihlerde parti meclis toplantılarında bir beklenti içine girdik. Şu an 4 Ocak diye söylüyoruz ama açıklanmayabilir de. 15 Ocak’ta kesin olarak tümü açıklanacak. Üç gün önce ilde, ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Burada bizden istenen il genel meclis üyelerinin ve belediye meclis üyelerinin belirlenme yöntemlerini, yönetimde kararı alınıp ivedilikle bildirilmesi. 24 Aralık’ta yaptığımız toplantıda il genel meclis üyelerimizin eğilim yoklaması ile 12 il genel meclisi üyesi başvurusu yapan aday adayı arkadaşlarımızın örgütümüz tarafından belirlenmesi doğru olacağı kararını aldık. Sandığın koyulması tarihleri 12, 13 Ocak tı. Fakat akşam gelen bir yazıda 19,20 Ocak’ta olabileceği belirtildi. Belediye meclis üyelikleri ile ilgili aldığımız kararla, belediye başkan adayımız belli olduktan sonra adayımızın ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte kenti yönetecek olan takımın belirlenmesinde fayda var diye düşündük. Adayının elini rahatlatmak için bu kararı aldık. Aday olan arkadaş başkan olduktan sonra beş yıl sonra tekrar halkın karşısına çıkıyor. Takımının iyi olması, bunun için belirleyici gücü olması lazım. Her seçim önemli ama 16 yıldır ülkeyi yönetenlerin Türkiye’yi getirdiği nokta belli. Bu gidişatın kurtarılması lazım.”