SONGÜL KONAR

Pandemi döneminde işlerin durumu ve işyerini kapatan üyeler ile ilgili konuşan Hüseyin Erkan, “İşyerini kapatan üyemiz şu anda yok. Ancak, işlerimiz haddinden fazla durgun. Esnaf olarak, ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Devletimiz, basit usul kategorisinde olan esnaflarımıza üç ay boyunca 1000’er TL destek verecek. Ancak, bu desteklemenin tüm esnaflarımızı kapsaması gerekiyordu. Verilen destek yeterli değil ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AYAKTA KALMAK İÇİN DESTEKLEMELERİN ARTIRILMASI LAZIM”

Esnafın işleri olmadığı için borçlarını ödemekte sıkıntı yaşadığını ifade eden Erkan, “Esnafın çektiği krediler var ve onların ödemesini yapmakta ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Emekli olurken, maaşlarımızda düşük seviyede olduğunu görüyoruz. Emekli de olsak yine çalışmak zorunda kalıyoruz. Küçük esnafa gelen vuruyor giden vuruyor. Ayakta kalmak için desteklemelerin artırılması lazım. Esnafa kredi verilecekse, faizsiz olmalı” dedi.

Esnaf olarak, sicil affının biran önce çıkartılması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Erkan, yaşanan sorunu sürekli dile getirdiklerini ancak, soruna halen çözüm üretilmediğini söyledi. Erkan, bu konuda, milletvekillerinin ve yetkililerin desteklerini beklediklerini belirtti.