HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, “Yüzlerce odalı saraylar yaptırıldı, kupon araziler yandaşlara paylaştırıldı, milyarlar betona gömüldü.” Dedi.

“BANKALAR BİZİMDİ, ŞİMDİ YABANCILARIN OLDU” 

AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri dış borcu arttırdığını kaydeden Gaytancıoğlu, “AKP iktidara geldiğinde Türkiye'nin dış borcu, 120 milyar'$'dı. Şimdi 460 milyar $'a çıktı. İç borç 200 milyar TL’ydi, 700 milyar liralara çıktı. TÜPRAŞ; TEKEL, TELEKOM, limanlar bizimdi, şimdi yabancıların. Bankalar bizimdi, şimdi yabancıların oldu.” şeklinde konuştu.

“MİLYARLAR BETONA GÖMÜLDÜ”

Üretimin desteklenmesi yerine har varup harman savrulduğunu söyleyen Gaytancıoğlu, “Gerek iç, gerekse dış borçlanma ve özelleştirme gelirleri ile yeni fabrikalar yapılacağına, üretim destekleneceğine har vurup, harman savruldu, paralar inşaat sektörüne, AVM'lere, rezidanslara yatırıldı. Var olan fabrikalar kapandı. Yüzlerce odalı saraylar yaptırıldı, kupon araziler yandaşlara paylaştırıldı, milyarlar betona gömüldü. Aynı yandaşlara basın tamamen teslim edildi. Çiftçiye, esnafa verilmeyen sıfır faizli krediler basını dizayn etsin diye yandaşlara verildi. Adeta tüm televizyonlar ve gazeteler AKP'ye çalışmaya başladı. 

“ARTIK AKP'NİN ATABİLECEĞİ YALAN KALMADI”

Kamuda israf arttığını iddia eden Gaytancıoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kamuda israf arttı, makam aracı filoları, Ankara başta olmak üzere birçok bakanlığın binası satın alınmak yerine, yandaşlara yüksek fiyatlarla kiralandı. Çiftçiye, esnafa neredeyse hiç destek verilmedi, borçlanmalarına göz yumuldu. Her şey ithal edilmeye başlandı. Üretmeyen bir ülke nasıl kalkınabilir ki. Tabii ki bu ekonomi politikası artık iflas etti. Sonra ekonomik saldırı var diye camilerde hutbe okutup, sonra milletten dolar istenmeye başladı. Artık AKP'nin atabileceği yalan kalmadı.”