MEHMET AYTAÇ

Yeni fiyat tarifesi şu şekilde açıklandı: 5 kg sıvı yağ 190.00 TL, 12'lik tüp 320.00 TL, 1 kg çay 80.00 TL, 1 kg şeker 35.00 TL, 1 kg peynir 100.00 TL, 1 kg zeytin 80.00 TL, 1 kg kıyma 140.00 TL, 1 kg un 20.00 TL, 1 kg kuru fasulye 30.00 TL, 1 kg nohut 30,00 TL.

ÇAKMAK: “ESNAFIMIZ ÇALIŞIRKEN BATIYOR”

Tarifelerle ilgili bir basın açıklaması yapan Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, mesleğini icra eden esnafların, 2022 yılında üst üste gelen yüksek zamlar karşısında çalışırken battıklarını bildirdi.

Son aylarda tüm gıda maddelerine gelen zamların yüzde 150'yi geçtiğini belirten Çakmak; “Korona salgınına direnen katlanan esnaflarımızın, yeni yılda tüm her şeye gelen zamlar karşısında dayanacak gücü kalmadı. İş yerlerimizi kapatmamak için, zarar da olsa esnaflığımıza devam etmeye çalışıyoruz. Çalışıyoruz, fakat çalışırken batıyoruz. Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza üye tüm meslek dallarında, iş yeri çalıştıran esnaflarımızdan gelen yoğun talep üzerine, 2022 yılında tüm mesleklerde işletmecilik yapan, esnaflarımızın yeni fiyat tarifelerinin dağıtımına başladık” dedi.

“DOĞALGAZ, ELEKTRİĞE, AKARYAKITA % 200 ZAM GELDİ”

Çakmak, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu zamlar karşısında, iş yerlerimizi ya kapatacağız ya yaşatacağız. Esnaflarımız, gelen yüksek zamlar karşısında, sürekli zarar etti. Esnaflarımızın haklarını korumak amacıyla yapılan bu zamları halkımızın normal karışılacağını bekliyorum. Bu ülkede, bu bölgede hepimiz yaşıyoruz. Problemlerimiz sorunlarımız da ortaktır. 2022 yılı yeni fiyat tarifesi hazırlanan esnaflarımız; lokantacılar, kebapçılar, köfteciler, ciğerciler, pastaneciler, börekçiler, dönerciler, Keşan merkez, belde ve köy kahvehaneleri, susam helvacılar, otel ve pansiyonlar, internet kafe, park, bahçe ve kafeteryalar, yufkacılar ve simitçilerdir. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odamıza üye esnaflarımız tüm meslek gruplarına yeni fiyat tarifeleri almak zorundadırlar. Yeni fiyat tarifelerini almayan esnaflarımız yeni fiyatlarla hizmet veremezler. Müşterilerin yeni fiyat tariflerini görmek ve sormak hakkı vardır. En büyük denetmen müşterilerdir. Zabıtalarımızın denetimlerinde yeni tarifelerini almayan esnaflarımız cezalı duruma düşmemek ve müşterilerle sorun yaşamamak için tariflerinizi muhakkak alınız.”