HABER MERKEZİ

Finans ve bankacılık konularındaki dijital çözümler her geçen gün karşımıza daha fazla çıkıyor. Mobil bankacılığın da gelişmesi ile birlikte büyük oranda dijital bir alan haline gelen bankacılık, e-Devlet platformunda karşımıza çıktı. Hatırlatmak gerekirse 2018 yılının Şubat ayında aile soyağacı sorgulama özelliği kazanan e-Devlet, geçtiğimiz Şubat ayında ise GSM operatörlerinin abonelik işlemleri yapma özelliği kazanmıştı.

Bugün ise bir bankacılık çözümü ile karşımıza çıkan e-Devlet, hangi bankada hesabınız olduğunu gösterecek. e-Devlet içinde "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adı altında bulunabilen özellik sayesinde hangi bankada aktif bir mevduat/katılım fonu hesabı olduğu kolayca sorgulanabilecek. "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" özelliği ile sadece hangi bankada hesabınız olduğu görünebilecek.  Hesaplardaki detaylar görünmeyecek. Bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor. Sorgulama sonuçları sadece bilgilendirme amaçlı ve ispat hukuku açısından geçerliliği yok. Sonuçlarda hata olduğunu düşünen kullanıcılar ise ilgili bankayla; şubeleri veya müşteri hizmetleri, telefon ve internet bankacılığı gibi kanallar vasıtasıyla iletişime geçmeleri tavsiye ediliyor.

"Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" özelliği bulunan bankalar şöyle:

TC Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası,  Ak Bank, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve QNB Finans Bank.