Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı; İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mahir Sağlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım’ın katılımıyla dün köy ve işletmelerde gezi ve inceleme ziyaretlerine devam etti.

Gezi ve inceleme programı kapsamında Beyköy, Çeltik, Dişbudak, Büyükdoğanca, İzzetiye köyleri,  yapımı devam eden Çeltik - Pırnar arasındaki yol ile bazı köylerde bulunan hayvan işletmelerinde gezi ve incelemelerde bulunuldu.

Kaymakam Bekir Dınkırcı ziyaret ettiği köylerin muhtarlarından köy ile ilgili bilgiler aldı, kendisindeki kayıtlı mevcut bilgileri güncelledi, köy halkından gelen dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyip, ilgili konulara göre daire amirlerine söz vererek, konular hakkında bilgilendirme yapılmasını sağladı.

Daire amirlerinin köy halkını çeşitli konularda bilgilendirmesinden sonra Dınkırcı, köy muhtarlarına ve köy halkına hitaben yaptığı konuşmada: tarım ve hayvancılıkla ilgili önerilerinin yanı sıra, velilerin okul idareci ve öğretmeler ile sık sık görüşmesi,

ihtiyaç sahibi ve mağdur insanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirimi konularında bilgi vererek tavsiyelerde bulundu.

Gezi ve inceleme programı kapsamında Vali Hasan Duruer’in  önemle üzerinde durduğu Çeltik Köyü ile Pırnar Köyü arasında bulunan 7,5 Km’lik yol yapımı yerinde incelendi. Burada Dınkırcı’ya İl Özel İdaresi Keşan Bakım Evi sorumlusu Mustafa Erek tarafından teknik bilgiler verilerek, yolun 5 Km’lik bölümünün tamamlandığı, kalan 2,5 Km’lik bölümün tamamlanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Büyükdoğanca Köyü ziyaretinde Abdullah Yavuz’a ait olan 28 adet Holstein cinsi hayvanların bulunduğu açık işletme ile süt sağım ünitesi gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, bölge hayvancılığının gelişmesi için yem bitkileri üretiminin arttırılması ile açık ve yarı açık hayvancılık işletmelerinin optimum ölçekte olmasını, bölgenin konumu itibari ile arı yetiştiriciliği ve meyveciliğe ağırlık verilmesini özellikle vurguladı. Ürün ekimlerinden önce mutlaka toprak tahlilinin yapılmasını, ilerleyen günlerde birkaç köyde toprak tahlili alımlarına bizzat kendisinin de katılacağını belirtti.