AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı, düzenlendiği kampanya ile Halep'e kışlık giysi yardımında bulunacak. Konuyla ilgili olarak dün İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve Kadın Kolları Başkanı Esra Aksal basın toplantısı düzenledi.

ÇOK BÜYÜK BİR ÇABA HARCIYORLAR

Parti binasında saat 16.30 sıralarında başlayan toplantıda ilk olarak Boyalık söz aldı. Hüseyin Boyalık, “Halep’te, Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Türk milleti olarak yapılan katliamlara, zulme sessiz kalma gibi bir durumumuz olamaz. Kadın Kolları Başkanımız Esra Hanım ve teşkilatımızın desteği ile teşkilat olarak Halep’e giysi yardımı kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda ciddi bir duyarı yapmadan bir minibüs dolusu eşya toplanmış durumda. Biz daha büyük bir yardımı yerine ulaştırmak istiyoruz. Bu aşamada cefakarca çalışan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük bir çaba harcıyorlar. Gelen eşyaları tek tek paketleyerek yerine ulaştırılması için çaba sarf ediyorlar. Kampanyamız 23 Aralık 2016 Cuma gününe kadar sürecek. Halep’te yaşanan insanlık dramı karşısında Birleşmiş Milletler, İnsan Halkları Beyannamesi, Avrupa’nın insanlığı nerede? İnsanlık Türkiye Cumhuriyeti’nde, bizim halkımızda. Savaştan kaçanlara zulüm etmedik, kapılarımızı kapamadık. Bir tane Avrupa Birliği üyesi ülke bu insanlara kapılarını açmadı. Keşan’ımızda da olmak üzere ülkemizin her köşesinde Suriyeli vatandaşlar var. Keşanlılarda bu kampanyaya biraz daha fazla duyarlılık göstermesini istiyoruz.” dedi.

YAŞANAN KATLİAMA SEYİRCİ KALMAK İSTEMEDİK

Daha sonra söz alan Aksal, “Yaşanan katliama seyirci kalmak istemedik. En güzel kampanyanın kış şartlarında giyim üzerine olacağını düşündük. Büyük bir kampanya gibi başlamadık. Ama halkımızdan, Keşan esnafından çok yardım aldık. Şu anda yardımları kabul etmeye devam ediyoruz. Yerine ulaştıracağız. Topladığımız eşyaları, Halep bölgesine mi yoksa bir kampa mı göndereceğiz bilemiyoruz. Halep’e giden araçlar yağmalanıyor. Bunun araştırmasını yapıyoruz. Bu konuda destek olan İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık’a, Gençlik Kolları’na tüm annelere, Keşan halkına ve bu kampanyada bize partimize üye olmayıp da giysilerin paketlenmesi konusunda yardımcı olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Esnafımızdan hiç kullanılmamış eşyalar geldi.” açıklamaların ardından basın toplantısı sona erdi.