Keşan Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Arazi Toplulaştırması” konulu bilgilendirme toplantısı, dün saat 14.00’te, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda yapıldı.

Oldukça kalabalık bir katılımın gerçekleştiği toplantıya; Kaymakam Bekir Dınkırcı, Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Hanifi Arda, Keşan Malmüdürü İsmail Hakkı Uraz, Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Volkan Diriker, Keşan Milli Emlak Şefi Ahmet Dal, konu uzmanları Ömer Yılmaz, Kerim Kuru, Murat Yagıtoy, köy muhtarları, azalar ve vatandaşlar katıldı.

YÖNETİM YERİNE YÖNETİŞİM

Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakam Dınkırcı, Arazi Toplulaştırması ile ilgili eleştiri ve sorunların çözümünde, öncelikle yönetim yerine; yönetişimle halkla karşılıklı diyalog içersinde olunursa sorunların en aza ineceğini söyledi. “Toplulaştırma ile ilgili problemleri çözdükten sonra suyun ve toprağın yönetimi ve yönetişimi ile ilgili mesafe almamız ve toprağı koruyup kollamamız gerekiyor.” diyen Dınkırcı, daha sonra sözü konunun uzmanlarına bıraktı.

PROJE İÇİN 10 MİLYON HARCANDI

Yapılan konuşmalarda Keşan’ın 15 köyünde gerçekleştirilmeye çalışılan Toplulaştırma Projesi’nde, 22 bin 304 hektar alanda çalışıldığı ve bu arazilerde 8 bin 150 malik olduğu belirtildi. 6 köyde yürütülen çalışmaların onaylandığını, 3 köyde ilan edildiğini ve diğer 3 köyde de ilan aşamasına gelindiğini açıklayan konuşmacılar, şu ana kadar proje için 10 milyon TL harcama yapıldığını açıkladı.

BU İŞ 2013’TE BİTER

Son zamanlarda çalışmalarda görülen yavaşlamanın hava şartlarından ve özellikle ödenek yokluğundan kaynaklandığını da açıklayan konuşmacılar, tüm çalışmaların 2013 yılı içinde tamamlanacağı iddiasında bulundular.

Toplantının son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleşti. Köy muhtarları ve katılımcıların yönelttikleri sorular, konuşmacı uzmanlar tarafından büyük bir açık yüreklilik ve içtenlikle cevaplandırıldı.

Keşan’da Toplulaştırma Projesi kapsamında; Akhoca, Akçeşme, Barağı, Boztepe, Büyükdoğanca,  Gündüzler, Karahisar, Karlıköy, Kılıçköy, Kızkapan, Müsellim Çiftliği, Orhaniye, Siğilli, Şabanmera ve Türkmen köylerinde çalışmalar yürütülüyor