Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in geçen hafta içinde yerel basında yer alan belediye ile ilgili eleştirilerine sert bir dille cevap verdi.

Çevikel’in “Seçilen insanlar da seçmenine zulüm eder konuma geldiler.” şeklindeki açıklamasına sert çıkan Başkan Özcan, “Onlar Malkara’ya bakıp kimin kime zulüm ettiğini görsünler” dedi.

AK BELEDİYECİLİK MALKARA’DA ASFALT BULAMIYOR

Bugüne kadar yaptığı çalışmaların ortada olduğunu söyleyen Özcan, şöyle konuştu:  “Benim yarım kadar yüz ölçümü olan bir ilçede 2 yılda bitirdiğim kazıları AKP’li Malkara Belediyesi 4,5 senedir bitiremedi. Oraya bakıp kimin kime zulüm ettiğini görsünler. Galerici esnafımı taşıdım ekmek verdim, toptancı halini yaptım ekmek verdim. Allah’a şükür Keşan içerisinde dünya kadar taş kaplama yaptık ve asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. AK Belediyecilik Malkara’da asfalt bulamıyor. Kendi yapamadıkları yerlerde okullara ben yardımcı oluyorum. Vatandaşa demek ki zulüm ediyorum ben. Keşan esnafının yüz akı olacak bir projeyi ben çizdim. Parayı onlar vermeseydi başka bankadan alacaktık. İller Bankası öyle demiyor. Ben İller Bankası’nın ortağıyım. Her yıl bizden para kesiliyor. Bankanın verdiği para kendi babasının parası değil, benim projeme borç aldık. demekle olmaz. Konuşurken etrafını görsünler.”

ZULMEDEN KİM?

AK Parti’nin bölgemizdeki her türlü başarısızlığını yerel yönetimin üzerine yıkma gibi bir alışkanlığının olduğunu belirten Özcan, “Şimdi Erikli’de PTT şubesi açmaya memur yok, bu yaz burada yaşayan vatandaşlar bu hizmeti alamayacak. Bu da belediyenin zulmü mü?  İnsanların yaşadıkları işsizlik bizim yüzümüzden mi?  Biz mi zulüm ediyoruz? Benim insan ayırmadan aldığım işçiler belli” dedi.

SEN DE ETRAFINA BAK!

Seçim zamanı yaklaştıkça bu tür açıklamaların yapılabileceğini ve bunu anladığını da ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Ancak her şeye gözünüzü kapayıp giderseniz o zaman da karşı eleştirilere katlanmak zorunda kalırsınız. Bir iktidar hiç mi iyi bir şey yapmaz? Ben AKP’nin yaptığı her iş kötüdür diye bir şey diyor muyum? Sen de etrafına bir bak. Sanki buradaki belediye başkanı bir kukla, gelecek hükümet onu yönetecek. Yok öyle bir şey.

PROJE ÜRETİYORUM

Burada oturan adama, proje üretmediği sürece kimse kimseye bir kuruş veremez. 2004 yılında Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Bey, demiş. Unakıtan da demiş. Ben proje yapıyorum, çalışıyorum. Akıllarına çöp tesisi yeni gelmiş ama ben yaptırıyorum.

BAKANIMIZ SEN BU İŞİ BİLİYORSUN DEDİ

Evet, Bakanlıktan hibe para aldım ama Bakanımız dedi. Hakan Çevikel kendisi duysun. Müezzinoğlu’nun yanında söyledi. Ayrıca Mehmet Müezzinoğlu da diye söyledi. Biz bu memleketin çocuklarıyız. Taş üstüne taş koyarsak saygı duymak lazım. Herkese kapımız açık. Onun kafasındaki adama göre kendi partisinin dışındaki biri giremez buraya. Onlardan habersiz 18.madde uygulaması yaptık ve 452 TOKİ konutunun yanında okul da kazandırdık. Öbür tarafta yoksul konutların projesi 2006’da başladı. TOKİ adına 18. madde uygulamasını ben yaptım. Okul bizim gayretlerimiz ile kazandırıldı. Kötü oldu diyor muyum? Toplu konut alanında 3 tane okul yeri verdik, cami yeri verdik, yaptığımız toptancı hali bölgemizde yok.  Semt pazarlarını vatandaşın ayağına götürdük. Kendi asfalt şantiyemiz var. Kaynak buldukça yapıyoruz. Başkaları asfalt bulamıyor. Yaptığımız hizmetler işkence ise, evet yaptık.”

ERİKLİ SAHİLİNİN SU SIKINTISI BİTİYOR

 Konuşmasının devamında Erikli sahilinin su sıkıntısının tamamen ortadan kalkacağını söyleyen sürdüren Özcan, “DSİ’nin 2013 yılı yatırım programına alındı. Belediye olarak müracaatımızı yaptık. Mücavir alanımızda ve bu görev bizim. Daha önce Babadere Mevkii’nden su getirilmesi için bir proje yapılmıştı. Bu projede saniyede 10 litre suyu bulmuyor. Bu da yeterli değil. En az saniyede 40 litre su lazım. Bu AKP döneminde yapıldı. Zulüm değil, bir nimettir” dedi.

KEŞAN’IN GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİ POTANSİYELLERİ ARAŞTIRILIYOR 

 Açıklamasının sonunda rüzgar ve güneş enerjisi sistemi ile ilgili olarak ön çalışmalara başladıklarını da bildiren

Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “4 kişilik bir heyet Keşan’da çalışmalara devam ediyor. Potansiyel enerji noktalarını belirliyorlar. Stat, toptancı hali, Yayla Sahili’ndeki pazaryeri, Kadıköy Barajı’ndaki su tesislerinin bulundu alanda incelemeler yapacaklar. Rüzgar enerjisi için yüksek noktalara bakacaklar. Ne kadar üretim yapacağımızı gelecek raporlara göre belirleyeceğiz. Lisanssız üretici diye bir kavram var. Stadın orada 500 megawatt güneş enerjisi olabilir diye söylediler”