Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, Keşan Belediyesi’nin geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumunda görüşülen bir günlük tatil tekrar görüşülmesi kararının ardından, üyeleri ile görüşecek.

Erkek berberlerin Pazar, bayan kuaförlerin ise Salı günleri tatil edilmesi talebinin, Keşan Belediye Meclisi toplantısında görüşülmesi ve “Daha kapsamlı değerlendirilerek  Kasım ayı meclis toplantısında yeniden ele alınması ve konu hakkında Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğü ile meclis üyelerinin çalışma yapması” kararının alınmasından sonra Keşan Berberler ve Kuaförler Odası, bu konuyu yeniden üyelerine danışacak. Oda yönetiminin, üyelerini tek tek gezerek, konu hakkındaki görüşleri alındıktan sonra imza toplanacak ve yeniden Keşan Belediye Meclisi’nde görüşülmek üzere sunacak.

YARIN HİJYEN EĞİTİMİ VAR

Ayrıca, berberler dükkanlarında dezenfeksiyon ekipmanı ve tıbbı atık poşeti bulunduracak

Edirne Valiliği Hıfzısıhha Kurulu Başkanlığı’nın 27 Ağustos 2014 tarih ve 08 sayılı kararı ile sadece kahvehane ve çay ocağı işleten esnafa bazı yasal zorunluluklar getirilmediği berber ve kuaförler için de yeni bir dönemin başladığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Edirne Valiliği’nin 17 Eylül 2014 tarihinde yayımladığı 1 ve 2 sayılı genelgeye göre, berber ve kuaför esnafı dükkanlarında kullandıkları malzemelerin dezenfektasyonları için ilgili ekipman ve aynı zamanda tıbbı atık poşeti bulundurulacaklar. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatları ile yürütülen bu esnaf projesi kapsamında, yarın, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda, Edirne İli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce hijyen eğitimi verilecek. Bilindiği gibi ilgili genelge ile kahveci ve çay ocağı işleten esnafa, çayın yanında tek şeker verilmesi ve dükkanlarda bulaşık makinesı bulundurulması zorunluluğu getirilmişti.