Hollanda’da yaşayan Türk işadamı Bülent Türker, dün Keşan’a gelerek, dostlarını ziyaret etti.

Türker, ziyaretinde, Umut Matbaası sahibi Akif İnan’a Lale’nin 400’üncü Yılı Forması da hediye etti.

Özellikle Türkiye’deki engellilere yaptığı yardımlarla tanınan ve aslen Kırklareli - Vize’li olan Bülent Türker, Lale tohumunun Türkiye’den Hollanda’ya gidişinin 400’üncü yıldönümünde bastırdığı 40 adet formadan 5’ini, Türkiye’deki dostlarına, diğerlerini ise Hollanda’daki önemli kişilere armağan etti.

Son olarak adını; 1922-1928 yılları arasında Arjantin Cumhurbaşkanı olan Marcelo Torcuato De Alvear tarafından yaptırılan ve Atatürk’e hediye edilen tabancayı müzayededen yaklaşık 100 bin TL’ye almasıyla duyuran Bülent Türker, dün geldiği Keşan’da, Lale’nin 400’üncü Yılı formalarından birini Akif İnan’a armağan etti.

Yaklaşık 3 yıl boyunca, Türkiye - Hollanda arasındaki 400 yıllık ilişkileri araştıran ve buna ilişkin, fotoğraflı panolardan oluşan bir sergi hazırlayan Türker, halen Bursa’da sergilenmekte olan çalışmasını Keşan’da sergileyememiş olmaktan duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Türker, kendisi için herhangi bir ücret talep etmediğini, ancak nakil ve sergileme için 2 bin Euroluk maliyetin karşılanması durumunda sergiyi Keşan’da da açabileceğini, bugüne kadar bunun için sponsor çıkmadığını kaydetti.

Sergide, ilk Lale tohumunun Türkiye’den Hollan’daya gidişi ve Türkiye’nin tarihsel süreçte Hollanda’ya yaptığı katkıların da yeraldığını dile getiren Bülent Türker, Hollanda’da büyük ilgi gören serginin, Hollandalıların Türkiye’ye ve Türklere bakış açısının olumlu yönde değişmesine büyük katkılar sağladığını da sözlerine ekledi.

Bülent Türker, dün MEDYA KEŞAN Genel Yayın Yönetmeni Cengizhan Aktan’a ve Keşan Postası İnternet Portalı sahibi Erdoğan Demir’e de bir röportaj verdi. Sözkonusu röportajı önümüzdeki günlerde Medya Keşan’da okuyabileceksiniz.