BÜLENT SAYLAM

Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda, 522 üyenin 445'i oy kullandı. 

Saat 17.00’de sandıklar açıldığında 343 oy alan Mahmut Demirkan, seçimden galip çıkarak yeniden başkan oldu. 

Osman Arıcan önderliğinde seçime giren Sarı Liste ise 102 oyda kaldı. 

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve sarı liste; Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ve kırmızı liste ile Keşan’daki çevre il ve ilçe odalarının başkan ve temsilcileri de genel kurula hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, seçime giren adaylara başarı diledi. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Mahmut Demirkan, tüm katılımcılara Hoş geldiniz.” dedi.

Daha sonra Başkan adaylarının ve bazı üyelerin birlikte sunduğu önerge ile divan başkanlığına İhsan Ulusoy, başkan vekilliğine Fatih Nalbantlar, katip üyeliklere Davut Aydın, Güven Uysal ve Ercan Yıldız seçildi. 

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, divan heyetine tutanakları imzalama yetkisi verilmesiyle devam etti. 

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançonun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider hesapları Oda Sekreteri Erkan Üstüntürk, tarafından okunurken, raporlar ile hesaplar ayrı ayrı ibra edildi. 

Toplantıda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.

Yönetim Kurulu Başkanına Brüt Asgari Ücret; Başka Vekiline, Oda Başkanı için belirlenen aylık ücretin 1/6’sı tutarında aylık ücret; Denetim Kurulu Üyelerine, Oda Başkanı için belirlenen aylık ücretin 1/11’i aylık ücret;  aylık ücret almayan yönetim kurulu üyelerine katıldıkları toplantı başına, Oda Başkanı için belirlenen aylık ücretin 1/11’i tutarında Huzur Hakkı verilmesi kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Osman Arıcan ve Mahmut Demirkan söz aldı. 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 

Keşan İlçe Seçim Kurulu memurları gözetiminde gerçekleştirilen seçimler saat 17.00’de sonlandırıldı. 

Yapılan sayım sonucunda 285 üyenin oy kullandığı seçimde Mahmut Demirkan’ın Beyaz Listesine 343, Osman Arıcan’ın Sarı Listesine 102 oy çıktı.

 4 yıllık süre içinde görev yapacak olan Keşan Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yönetim ve denetim kurulu asil listeleri şu isimlerden oluştu.

Başkan: Mahmut Demirkan Yönetim Kurulu (Asil): Mustafa Kafalı, Hürriyet Kafalı, Osman Meriç, Salim Değişçi, Hüseyin Kalkan, Hasan Devecioğlu.

Denetim Kurulu Asil: Yusuf Çınar, Mustafa Öner Günalay, Bülent Çamlı.