HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM'de görüşülen Anayasa Değişiklik Teklifi ile ilgili olarak bilgi vererek “TBMM Genel Kurulunda Anayasa Değişikliği Teklifinin 5. Maddesi görüşülürken  Meclisimizin  yetkilerini gecenin 3'ünde Saray'a devretmek isteyenlere karşı direndik.  Milletimizin kürsüsüne sahip çıktık.” dedi.

Anayasa değişiklik teklifi henüz Mecliste görüşülürken bile milleti böldüğünü, ekonomiyi alt üst ettiğini ifade eden Gaytancıoğlu, “Maalesef tüm bunlar AKP'nin umurunda değil. Ekonomiyi görmezden geliyorlar. Ülkemiz uçurumun kenarına sürükleniyor.  Bu gidişe engel olmak için Meclis'te direniyoruz. Sayımız az ama yüreklerimiz büyük.” dedi.

Teklifin beşinci maddesiyle, TBMM'nin görev ve yetkilerinin sınırlandırıldığını ve meclisin yetkilerinin adeta Saray'a bağlanmak istediğini ifade eden Gaytancıoğlu “Biz meclise milletin kürsüsüne sahip çıkarken, AKP'liler o kürsüyü yıkmak istediler. Milletimiz uyurken gece 3'te bunu yapmak istediler. Bizde milletimizin kürsüsünü savunduk.” dedi.

5. maddenin oylamasına katılmadıklarını da söyleyen Gaytancıoğlu, “Bu madde ilerleyen saatlerde, milletimizin takip edebileceği saatlerde görüşülsün ve oylansın istedik. Ama kaptı kaçtı anayasa yapmak isteyenler gece yarısı bu maddenin oylanmasını istediler. Biz direnmeye devam edeceğiz. Biz Milletin Meclisinde milletin sesi, vicdanı olmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi bu uçurumun kenarından kurtaracak tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Tarih direnenleri yazacaktır.” dedi.