Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Temelli, dün yaptığı açıklamada, bu yıl yürürlüğe giren 4+4+4 Eğitim Sistemi’nin çırak yetiştirmelerine engel olacağına dikkat çekerek, Keşan’da erkek kuaförlerin lise düzeyinde eğitim almasını sağlayacak bir bölümün mutlaka açılması gerektiğine bir kez daha dikkat çekti.

Temelli, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde önümüzdeki eğitim öğretim yılında mutlaka  “erkek kuaförlüğü” bölümü açılmasını istediklerini kaydetti.

BU EĞİTİM SİSTEMİ ÇIRAK YETİŞTİRMEMEİZE ENGEL

Bayan kuaförlüğü yapan oda üyelerinin veya bunların yanında çalışan bayan personelin Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesindeki “Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri” bölümünde eğitim görebildiklerini, hatta kendi bölümleriyle ilgili meslek yüksekokullarına giderek üniversite eğitimi alabildiklerini belirten Temelli, “Bayanlar, lise ve üniversiteye devam ederken, erkekler ise Mesleki Eğitim Merkezinin kurslarına katılıp önce kalfa, sonra usta oluyor. Bu 2 diploma eşit değil. Yeni eğitim sistemi çocukların küçük yaşta yanımıza gelip çırak olarak çalışmalarına ve yetişmelerine engel olacak.” diye konuştu.

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Açıklamasında, odaya kayıtlı berber ve kuaförlerin haklarını korumak için kayıt dışı ile mücadele ettiklerini ve bu amaçla zaman zaman vergi dairesi, belediye başkanlığı ile işbirliği yaparak çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden Temelli:Yaz mevsimi geldiğinde bizim meslekte kayıt dışı çalışanların sayısında artışlar gözleniyor. Bunun önüne geçmek ve üyelerimizin haklarını korumak amacındayız. Bu konuda denetimlere başlayacağız.” dedi.

İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORUZ

 Temelli, bu yıl da sezona umutla girdiklerini, Keşanlı berber ve kuaförlerin işlerini en iyi şekilde yapmakta olduklarını ve imaj ve model yaratmada dünyada ve ülkemizde hiçbir meslektaşlarından geri kalmayacak bilgi ve beceriye sahip olduklarını da söyledi.