Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Çobanlık Kursu açacağı ve bununla ilgili kayıtların alınmaya başlandığı öğrenildi.

YETERLİ SAYIDA BAŞVURU BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, Keşan’da hayvan üreticiliği yapan ya da çiftliği bulunan çok sayıda kişinin kendilerine “Çobanlık Kursu” açmaları ve bu yönde eleman yetiştirmeleri için istekte bulunulduğunu belirterek, “Ancak bu kursu açmamız için yeterli sayıda başvuru olmadığı için bir türlü başlatamıyoruz. Eğer istekli ve ben bu işi yapacağım diyerek bize müracaat edenler olursa biz bu kursu başlatmaya hazırız” dedi.

DEVLET İSTEYENE KREDİ VERİYOR, İSTEYEN SİGORTALI İŞE BAŞLIYOR

Bu kursun açılması ile özellikle yaşamlarını köylerde sürdüren vatandaşlara yardımcı olacaklarını da ifade eden Yıldız, “Çobanlık Kursu’nu başarı ile bitirip sertifikalarına alanlara devlet her türlü yardımı yapıyor. ‘Ben kendim hayvan yetiştiricisi olacağım’ diyenlere bankalardan hayvancılık kredisi veriliyor. Bir başkasının yanında çalışanlar da devlet tarafından destekleniyor ve işe sigortalı olarak başlıyorlar. Çobanlık Kursu’na katılıp belgesini alan ve bu işi yapmaya kalkışanlara devlet destek veriyor” diye konuştu.

KURSİYERLERE 30 LİRA YEVMİYE VERİLİYOR

Şu an için Çobanlık Kursu’na katılmak için çok az sayıda başvuru olduğunu belirten ve yeterli sayıyı bulmak için beklediklerini de kaydeden Yıldız, gerekirse İş-Kur ile diyaloğa geçerek ortak düzenleyebileceklerini belirtti. Yıldız, kursun bu şekilde açılması halinde Çobanlık Kursu’na katılacak kursiyerlere, kurs için geldikleri her gün için 30 lira yevmiye ödendiğini de bildirdi. Yıldız, son alarak bu konuda özellikle köylerde yaşayan vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini de sözlerine ekledi.