Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği,19 Temmuz 2013 Perşembe günü akşamı Hersekzade Ahmet Paşa Camii önünde verildi.

Yemeğe, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, İl Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük, Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, iftar yemeğinin ardından, Keşan Belediye Meclisi’nin yeni Devlet Hastanesi yerini onaylaması ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden adaylık istifaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hastane yeriyle ilgili çıkan karar ile mutlu olduklarını belirten Kahve, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Belediye Meclisi, hastanenin yapılacağı yere ilişkin imarla ilgili değişikliği onayladı. Bakanımız, geçen hafta İpsala’da, Hastanenin yapılacağı arsa ile ilgili 1-1,5 ay içerisinde ihalesinin açılacağını söyledi. Sağlık Bakanımız Keşan’a hastane yaptırmak isterken, burada Bakanımız yalan söylüyor gibi ithamlarda bulundular. Keşan Belediye Meclisinden karar çıktı 2 gün önce.

“ŞU ANDAN İTİBAREN YAPILAN TARTIŞMALAR ABES VE İŞTİGALDİR”

Keşan kamuoyunda Belediye Meclisinde alınan karar ile ilgili <bile bile lades> yorumları yapıldı, siz bu konuda ne düşünğüyorsunuz?” sorusuna Müjdat Kahve, şunları söyledi: “1-1,5 yıldır Keşan’da hastanenin yeri ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde buranın, hastanenin fiziki şartlarına en uygun ve en kolay tesis edilebilecek bir alan olduğu kararlaştırıldı. Bundan sonra bu tartışmayı bırakmak lazım. Amacımız hastaneyi bir an önce bitirip, halkımızın hizmetine sunmaktır. Bundan sonraki tartışmalar abesle iştigaldir. Karar çok önce verildi. Artık kararlaştırılan alanda hastane yapılacaktır.

“KEŞAN HALKI HASTANENİN BİR AN ÖNCE HİZMETE GİRMESİ İSTİYOR”

Hastane yerinin uygun olmadığı yönünde Keşan’daki bir yerel gazetenin imza kampanyası başlattığı ve bunun süreci etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya da Kahve, “Keşan halkının böyle bir şey istediğini düşünmüyorum. Hastane en iyi şekilde yapılıp hizmete sunulacaktır. Bir medya kuruluşunun 1,5 yıldır gündemde olan, tartışılan bir konuyu karar verip uygulamaya geçtikten sonra imza kampanyası başlatmasını abesle iştigal olarak görüyorum. Hastanenin daha iyi yapılması için girişimlerde bulunabilir. Fakat ben Keşan halkının genel olarak hastanenin bir an önce hizmete girmesini istediğini biliyorum. Yeri ile ilgili Keşanlıların bir sorunu yok. Bendeki bilgi bu. Keşan nüfusu ile orantılı olarak bakarsak, kısa vadede de olsa yapılacak hastane Keşan’ın sorununu çözecektir.” şeklinde cevap verdi.

“BAZILARININ RAHATI KAÇACAK DİYE HASTANEDEN VAZGEÇECEK DEĞİLİZ”

Keşan Devlet Hastanesi’nin 30-40 yıllık bir bina olduğunu söyleyen Müjdat Kahve, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık hastane odalarında kişinin tuvaleti, duşu odanın içerisinde oluyor fakat eski binalarda bu yeni teknolojiyi uygulayamıyoruz. Keşanlılar, <Bizim hastanemiz bize yeterli> diyorlar. Neden daha iyi bir hastane istemiyorlar, anlamıyorum doğrusu. Ben Keşan halkının hastane hizmetini istediğini biliyorum. Hastane civarında işyeri olanlar, eczanesi olanlar, yatırımları olanlar işlerinin bozulacağını düşündükleri için olumlu bakmıyorlar. Daha önceki hastane yapılırken de bu tür tartışmalar olmuştur.  Bizim için önemli olan, halkımızın en iyi hizmeti almasını sağlamaktır. Bazılarının rahatı kaçacak diye bundan vazgeçecek değiliz. Karayolları hastanenin yerine olumlu görüş bildirdikten sonra Keşan Belediyesi Meclisi karar aldı. Karayolları şu anda yapılması düşünülen hastane ile ilgili olarak bir sakıncası olmadığını beyan etti. Daha sonra meclis onayladı.”

HAMDİ SEDEFÇİ’NİN AK PARTİDEN ADAY OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisindeki istifaları değerlendiren Kahve, AK Parti’de de bu sürecin Ramazan Bayramından sonra başlayacağını vurgulayarak, “Adaylık başvuruları resmi olarak başlamasa da parti kademelerinde görev alan arkadaşlarımızın istifalarıyla ilgili süreç, seçim işleri başkanlığımız tarafından bayramdan hemen sonra ilan edilecek. Muhtemelen Eylül ayına kadar biz de o süreci yaşamış olacağız. Başbakanın Haziran ayında Edirne’ye bir ziyareti olacaktı. Fakat ABD ziyareti nedeniyle gelemedi. Olağanüstü bir durum olmazsa Bayramdan sonraki ay içinde Başbakanımızı bölgeye bekliyoruz. Bütün Trakya’yı kapsayan üç günlük bir programı olacak. CHP’deki adaylar ile ilgili bir yorum yapmam. Aday adaylıklarını hallettikten sonra CHP’nin adayı ortaya çıkar. O zaman gerekli açıklamaları yaparız.” dedi.

Kahve, son olarak, “Cumhuriyet Halk Partili Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin AK Parti’den aday olabileceği konuşuluyor?” şeklindeki soruya ise, “Külliyen yalan!” diyerek cevap verdi.