HABER MERKEZİ

Başaran, Keşan şehir şebekesine verilen suyun, Kadıköy Barajı Rasim Ergene İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisi’nden ve Kumdere’deki kuyulardan gelen suların karıştırılması ile verildiğini ve şebeke suyunun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte belirtilen standarttaki değerlere uygun olduğunu bildirdi.

Başaran, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce yılın farklı zamanlarında şehrin farklı noktalarından 41 kontrol ve 4 denetim izlemesi için numuneler alındığını belirterek, “Şehrin farklı noktalarından alınan numuneler İstanbul 2 No’lu Halk Sağlığı Laboratuarı ve Edirne Halk Sağlığı Laboratuarı’na analiz için gönderiliyor.” dedi.

Analiz için gönderilen numunelerin; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olarak incelendiğini ifade eden Erhan Başaran, “Aynı zamanda kimyagerlerimiz tarafından her gün fiziksel parametreler (renk, koku, bulanıklık)ve bakiye klor ölçümleri yapılmaktadır. Alınan numunelerde en küçük bir sorunla karşılaşıldığında anında müdahale edilmekte ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce aynı noktadan tekrar numune alınarak sorunun ortadan kaldırılıp-kaldırılmadığı denetlenmektedir.” diye konuştu.