Keşanlı gazilerle birlikte gittiği Kıbrıs gezisinden dönen Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetecilerin sorduğu sorular üzerine Keşan gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

CEZAEVİ TAŞINSIN, TALEPLERE BAKARIZ

Keşan Cezaevi’nin kapatılması konusunda Başkan  Özcan,  cezaevinin bulunduğu yerin imar planlarında yeşil alan olarak görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Burada üst yapı kalktığı zaman başka maksatla kullanılması mümkün değil. Herhangi bir imar tadilatı yapılmadığı sürece yeşil alan maksatlı kullanılması mümkün.  Burada kent müzesi veya herhangi bir şey yapılması ayrı bir konu. Cezaevi taşındıktan sonra taleplere bakarız. Sonuçta belediye meclisinin yetkisi dahilinde. Yeşil alanların tapusu maliye hazinesindedir. Yeşil alan kullanırsak kamuya açık alanlar olduğu için terki yapılabilir.  Diyelim ki belediye hizmet alanı olarak çevirdik, o zaman belediyeye devrini yapmak zorundayız. Bunlar tartışılacak şeyler. İlla bu olur diyemem. Meclisimiz, sivil toplum örgütleri ve halkımız ile konuşacağız. Başkan istedi yaptık tavrına giremeyiz.”  

 

İDEAL OLAN BACA FİTRESİ AMA…

MHP Belediye Meclisi Üyesi Tanju Şapçı’nın hava kirliliği ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Mehmet Özcan, “Meclis üyemiz baca filtrelerinden bahsediyor. Bunları biz defalarca konuştuk. Çevre Bakanlığı yetkilileri de geldi. İdeal olan baca filtresi ama yasal mevzuat içerisinde baca filtresi taktırın diye zorunluluk yok. Teorik olarak iyi düşünüyorsunuz ama pratikte alt yapısını yasalarımız destekleyecek ki zorunlu kılasınız. Böyle bir zorunluluk olmadığı sürece belediye nasıl baca filtresi takılması konusunda zorlayacak?  İl Mahalli Çevre Kurulu karar alırsa uygulamak mecburiyetinde kalırız. Bir devletin içerisinde yaşıyoruz. Doğrusu budur belki ancak yasal bazda desteklemek lazım” dedi.

KİRLİLİK OLDUĞUNU BİLİYORUZ

 

Belediye olarak hava kirliliği konusunda tek başlarına hareket etme yetkisine sahip olmadıklarını ifade eden Başkan Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kirlilik olduğunu biliyoruz. Şu anda kazan kontrolleri, baca temizlikleri ve satılabilir belgesi olmayan kömürleri sokmamaktan başka bir şey yapamıyoruz. Yakma teknikleri daha iyi olan kazanlar kullanmalıyız.

DOĞAL GAZ KESİN ÇÖZÜM OLUR

 

Bir de doğal gaz. Doğalgaz kesin çözüm. 4 senedir bu konuda kimseden ses çıkıyor mu? Belediye istemiyor deniyordu. Kararları aldık ve yazıları EPDK’ya gönderdik. 4 yıldır hiçbir faaliyet yok. Kararları aldık. Soruyorum, bölgemizdeki vanadan mı gelecek, Çorlu üzerinden mı? Bunlar teknik konular. Makine Mühendisleri Odası bana bunun cevabını versin. Biz bu vanadan gaz alabilecek miyiz? İki tane vekilimiz bir tane bakanımız var. Bu konuda net bilgi alırlar. Doğrusunu söylesinler insana. Buradaki vanadan verilecek mi? Verilecekse ne zaman verilecek?”

SÖYLEDİĞİM LAFLAR AÇIK

 

“CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, adaylık açıklamanız ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve CHP’de kimsenin yerinin doldurulamaz olmadığını söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? “sorusuna da  Özcan, “Kimseye yalvaracak değilim. Parti görev verirse kabul ederim. Söylediğim laflar açık. Farklı da bir şey söylemedim” diyerek cevap verdi.