AYGÜL KONAR

Şahinbaş, çoğu yerde denk geldiği çift yoğuşmalı kombi yanılgısına dikkat çekti. Birçok yerde çift yoğuşmalı kombi adı altında satılan kombilerin aslında çift yoğuşma özelliğine sahip olmadığını, çift yoğuşma özelliği olan bir kombinin 6 bin liranın altında satılamayacağını ve sadece iki markanın bu teknolojiye sahip olduğunu belirtti. 

“ÇİFT E ŞANJÖR BAŞKA BİR ŞEY, ÇİFT YOĞUŞMA FARKLI BİR ŞEY”

Yoğuşmalı kombiler hakkında kısa bir teknik bilgi vererek uyarısına başlayan Şahinbaş, “Çift yoğuşmalı kombilerin arka kısmında daha fazla sarpantim var ve yoğuşmayı yapan kısım bu oluyor. Çift eşanjör başka bir şey, çift yoğuşma farklı bir şey. Yanmada eşanjör sayısını artırdığın zaman sistem daha hızlı tepki verir. Çift yoğuşma duş suyuna da yoğuşma yapıyor.” dedi.

“ÇİFT YOĞUŞMA ÖZELLİĞİ SADECE İKİ MARKADA VAR”

Bazı işyerlerinin çift yoğuşma özelliği var diyerek sattığı kombilerin aslında bu özelliğe sahip olmadığını hatırlatarak bilgilendirmesine devam eden Taylan Şahinbaş, bilinçli bir tüketici olmak için konunun araştırılması gerektiğini belirtti ve uyarılarını şöyle tamamladı: Denk geldiğim bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum. Bazı kombilere çift yoğuşma özelliği yazıldığını ve böyle satışa sunulduğunu görüyorum. Bu teknoloji sadece iki markada var. Çift yoğuşmalı bir kombi satın almak istiyorsanız, bu kombilerin fiyatları 6 bin liranın üzerinde olmak zorunda. Vatandaşın kafasının karışmaması için bu bilgilendirici açıklamayı yapmak zorunda hissettim. Keşan’da çift yoğuşmalı diye satılan kombilerin çoğu çift yoğuşmalı değil. Çift yoğuşmalı kombi teknolojisine sahip sadece iki marka var. Bilinçli bir tüketici olmak adına bu konunun ve bu markaların iyice araştırılmasını tavsiye ediyorum.”