ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karagöz’ün tutuklanmasıyla ilgili ÖDP Keşan İlçe Örgütünden dün yapılan yazılı açıklamada, “Her kim AKP hakkında olumsuz bir görüş bildirse, yandaşları tarafından hedef gösteriliyor. Korkmuyoruz, barış demeye, çocuklar ölmesin demeye devam edeceğiz.” denildi.

ÖDP Keşan İlçe Örgütünün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Korkmuyoruz, Ayaktayız!  Teslim Olmayacağız!

Hasan Karagöz Serbest Bırakılsın!

Toplumun tüm kesimlerini baskı altına almaya çalışan AKP, kendisinden olmayanı gazlıyor, copluyor, tutukluyor. Anayasayı- hukuku bir kenara bırakıp, parlamenter sitemi dahi hiçe sayıyorlar. Başkanlık hedefinin önünde tek bir engel istemiyorlar.

Bu sebeple, kendilerinden olmayan herkesi yıldırmaya, sindirmeye çalışıyorlar. İşçiler, öğrenciler, gazeteciler, emekçiler, kadınlar ve her türlü hak arama eylemi şiddetle bastırılıyor. Devlet organlarının tamamıyla karşısındakilere saldıran AKP, toplumda da muhbirciliği, sokak çeteciliğini besliyor. Her kim AKP hakkında olumsuz bir görüş bildirse, yandaşları tarafından hedef gösteriliyor.

TUTUKLAMA HÜKÜMSÜZDÜR!

Geçtiğimiz yıl yine bu ay içinde Edirne parti üyemiz Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklanmıştı. Şimdi ise yerel gazeteye verdiği röportaj sebebiyle eski PM üyemiz, İlçe Başkanımız, yeni dönem Keşan Yönetim Meclisi üyemiz Hasan Karagöz ‘basın yoluyla terör suçu işlemek’ iddiasıyla tutuklanıyor.

AKP Uzunköprü’den gelen şikayet ve arkasından eski AKP milletvekili aday adayı Bahçeköy Muhtarı’nın ‘Hainlik yapanın cezası bellidir’ ve ‘Bu adam elini kolunu sallayıp çıkıp burada böyle şeyler söyleyebiliyor’ sözleriyle hedef gösterilmiştir.

Hasan Hocamız toplumun kin ve nefretle kuşatıldığı bu zamanda kardeşlikten, barıştan bahsetmiştir. Röportajındaki ‘Ancak öyle bir noktaya gelindi ki artık Türkiye’de barışı savunmak, çocuklar ölmesin demek suç ve vatan hainliği ile eşdeğer hale getirildi.’ Cümlesi ve arkasından tutuklanması her şeyi gözler önüne sermektedir.

KORKMUYORUZ, AYAKTAYIZ!

AKP faşizmi ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Terör örgütü propagandası’ yapmak gibi gerekçelerle tutuklamalar yaparak topluma gözdağı vermeye çalışıyor. Ancak Hasan Hocamız geçmişten bugüne kesintisiz olarak devrimci mücadele içerisinde yer almış, her türlü kötü şartlara rağmen mücadelesinden bir adım geri atmamıştır.

Gözaltılar, tutuklamalar devrimcilere vız gelir tırıs gider.

Korkmuyoruz, barış demeye, çocuklar ölmesin demeye, AKP faşizmine karşı etmeye, doğru bildiğimiz ne varsa göğsümüzü gere gere söylemeye devam edeceğiz.

Hasan Hocamızı geri alacağız!”