HABER MERKEZİ

Yemekte konuşan Başkan Özcan, Meclis’te tüm üyelerle çok güzel işlere birlikte imza attıklarını ifade ederek helallik istedi.

Yemekte Başkan Özcan’a Keşan’a ve bölgeye hizmet ve insan odaklı projeler ürettiği için Keşan halkı ve Meclis üyeleri adına teşekkür eden Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ise şunları söyledi: “Meclis’te dostluk ortamı içinde beraberce çok güzel günler geçirdik. Bundan sonraki hayatınızda eşiniz, çocuklarınız ve torunlarınızla mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmenizi temenni ediyoruz.”

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, 6 Mart 2019 Çarşamba akşamı, Belediye Meclisi üyelerine veda yemeği verdi. Grabuna Restaurant’ta verilen yemeğe; Başkan Özcan ve Eşi Şengül Özcan, Başkan Vekili Ercan Ersoylu ve eşi, Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan ile eşleri ve Keşan Belediye Meclisi üyeleri ile eşleri katıldı. Yemekte 2014-2019 yılları arasında görev yapan Meclis üyelerine seslenen Mehmet Özcan, “Hepimiz seçilmişler olarak Keşan Belediye Meclisi’ne geldik. Burada çok da güzel işler başardık. Görev süremiz boyunca yerel iktidarın çoğunluğuyla muhalefetteki arkadaşlarımızı yıpratmadık. Aldığımız kararların %96’sından fazlası oybirliği ile geçti. Bu hemşericilik hukukunun Meclis’e yansıması. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Son dönemde imar planlarının revizyonuyla en büyük işimizi yaptık. Bu konuda iktidarı muhalefeti Keşan için birleştik, doğru olması gereken şeyleri yapmaya gayret ettik.  İnsanız hatalarımız olabilir. Hatasızlık Yaradan’a has bir şeydir. Keşan’ın en az 30-40 yıllık önünü açan kararlara hep birlikte imza attık. Bu konuda müsterih ve mutlu olun. Kötü günler değil iyi günler yaşadık. Benim de sizlerle beraber son günlerim. Her bir şeyin başlangıcı olduğu gibi sonu da oluyor, önemli olan mutlu bitmesi. Biz bu ülkenin insanlarıyız ama bölgemiz ve insanımızın çıkarları söz konusu olduğunda hepimiz taş gibi tek yürek gibi birlik olmasını da bugün bildik yarın da bileceğimizin kanaatini taşıyorum.” dedi.

Meclis üyelerine son 5 yılda Keşan’a verdikleri katkı nedeniyle seçilmiş başkan olarak Keşan halkı adına teşekkür eden Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra bazılarımız yeniden görev alacak, bazılarımız olmayacak. Yeniden görev alan arkadaşlara kazandıkları takdirde benzer doğrultuda önce Keşan’ın menfaati doğrultusunda güç vererek çalışacaklarına inanıyorum. Bu meclis böyle görev yaptı, bundan sonraki Meclisinde aynı doğrultuda çalışacağına inanıyorum. Meclisimizde 5 kadın üyemiz var. Bundan sonraki Meclis listelerine baktığımızda bu meclisteki kadın sayısını geçecek bir potansiyel göremedim. Bizler erkek egemen toplumuz. Her ne kadar dilde kadınları ön plana çıkarsak da bu durum davranışlarda belli olan bir şeydir. Fiiliyatta kadın anlamında en başarılı Meclis 2014 Meclisidir. % 20 oranında bir kadın üyemiz vardı. Bu neden %25-30 olmasın! Bu Meclis nezdinde geçmiş dönemde görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş tüm Meclis üyelerini rahmetle anmak istiyorum. 3 dönemden bu yana görev yapmış Meclis üyelerinden haklarını helal etmelerini istiyorum. Bundan sonraki yaşamınızda kalpten duygularla her şey gönlünüzce olsun. Yeni gelecek meclis üyelerine şimdiden başarılar diliyorum. Bundan sonra toplumda mesleğini yapan sade bir vatandaş olarak yerimi alacağım.”

Özcan’ın konuşmasından sonra Başkan Vekili Ercan Ersoylu, Meclis üyeleri adına bir konuşma yaptı. 15 yıl boyunca şehrin insanlarına büyük özveride bulunarak hizmet odaklı projeler üreterek görev yapan Başkan Mehmet Özcan’a teşekkür ederek; “Başkanımıza, şehrimize yaptığı hizmet ve insan odaklı projeler ürettiği için şehir halkı ve Meclis üyelerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Meclis’te dostluk ortamı içinde beraberce çok güzel günler geçirdik. Başkanımıza bundan sonraki hayatında eşi, çocukları ve torunlarıyla mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmesi temennisinde bulunuyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Ersoylu, Özcan’a çiçek ve hediye takdiminde bulundu.