Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, 20 Şubat 2015'te çıkan olayda bıçaklanarak öldürülen, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, birinci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen anma programına Türkiye’nin birçok yerinden olduğu gibi Keşan’dan da büyük bir katılım olduğu görüldü. Keşan Ülkü Ocağı’nda toplanan çok sayıda ülkücü, 19 Şubat 2016 akşamı otobüsler ile İzmir’e gitti.

Genç ülkücüler, saat 23.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen otobüsleri başında toplandı.

GEREKİRSE BİZ DE ŞEHİT OLACAĞIZ

Keşan Ülkü Ocağı Başkanı Serdar Duman, bir yıl önce haince katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu mezarı başında anacaklarını söyleyerek, “Fırat Çakıroğlu ülküdaşımız, kahpece şehit edilmiştir. Tek derdi okulunu tamamlayıp, milletine hizmet etmek olan Ülkücü kardeşimiz, maalesef hainler tarafından öldürülmüştür. Ülkemizi bölmeye çalışan bu hainlere bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da izin vermeyeceğiz. Bu ülke için nice Fırat’lar şehit verdik. Gerekirse bundan sonra da vereceğiz. Gerekirse biz de ülkemizin bölünmezliği için mücadele ederken şehit olacağız.” dedi.

FIRAT KARDEŞİMİZ DE BU KUTLU DAVANIN SON ŞEHİDİDİR

Ülkeyi bölmeye çalışan hainlerin göğüs göğse savaşmak adına cesaretleri olmadığı için haince planlarına devam ettiklerini ifade eden Duman, yapılan son haince saldırının 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’daki gerçekleştirildiğini belirterek “Asırlar boyunca milli devlet, büyük turan ülküsü uğruna nice canlarımızı feda ettik. Fırat kardeşimiz de bu kutlu davanın son şehididir. Hakka koşan yiğit arkadaşımız Fırat Çakıroğlu’nun acısı halen yüreklerimizi kor gibi yakarken, önceki gün Ankara'da yaşanan patlama ve Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri bizleri üzmektedir. Şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nu rahmetle anarken; Ankara’daki patlamasında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”  dedi.
Bornova ilçesindeki Pınarbaşı Mezarlığı’nda gerçekleştirilen ve annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu’nun gözyaşlarını tutmakta güçlük çektiği anma programına; MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vuralİzmir İl Başkanı Necat Karataş, diğer bazı partililer, sevenleri ve çok sayıda ülkücü katıldı. Programda dualar okundu. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde “Fırat Çakıroğlu Fotograf Sergisi” düzenlendi.