BÜLENT SAYLAM

“YAZ SEZONUNDA SAHİLLERİMİZDE CİDDİ BİR YOĞUNLUK YAŞANDI

Enez ve köylerinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulunan Taşkın, şunları aktardı: “Pandemi sürecinde, İl Özel İdaresi olarak, sahil ve köylerimizde belli periyotlar halinde ilaçlama çalışmaları yapıldı. Yaz sezonunda sahillerimizde ciddi bir yoğunluk yaşandı. Sezon boyunca herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ilave çöp konteynerleri konuldu ve düzenli şekilde toplandı, ilaçlandı. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından mesire alanlarımızın bakımlarını yaptık.”

“YOĞUNLUK, İL ÖZEL İDARE’NİN VE BELEDİYEMIZIN YÜKÜNÜ ARTIRDI”

Bölgede, yaz sezonunun nasıl geçtiği hakkında sorulan soruya cevap veren Tuncay Taşkın şunları söyledi: “İnsanlar, pandemi döneminde büyükşehirlerden ayrılıp sahillere gelmeyi tercih etti. Benimde sahilde evim var ama pandemiden ötürü bu yıl gitmedim. Çünkü beklenenin üzerinde bir kalabalık söz konusuydu. Yaşanan yoğunluk, İl Özel İdare’nin ve belediyemizin yükünü artırdı. Bunun yanı sıra; yaz boyunca, sahillerimize gelenler tarafından kurallara çok fazla uyulmadığını gördük. Bölgemizde çok fazla bir sıkıntı yaşanmadan sezonu tamamladık. Sezon, sadece gıda satışı yapan işletmelerimiz için iyi geçti diyebiliriz. Ama diğer sektörler açısından sezon çok fazla iyi geçti diyemeyiz.”

“MECLİSTE GEREKLİ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

“2021 yılı bütçe görüşmeleri yakın zamanda başlayacak. Enez bölgesinde öncelikli çözülmesi beklenen sorunların başında ne geliyor?” şeklindeki soruya cevap veren Taşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yol, su ve kanalizasyon sorunlarının çözümü bizim öncelikle üzerinde duracağımız konular arasında yer almaktadır. Bütçe görüşmelerinden önce, köylerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik ve taleplerini aldık. Tespit edilen ihtiyaçların karşılanması için mecliste gerekli mücadeleyi vereceğiz.”

YAŞANAN SORUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI BEKLİYORUZ

Enez Limanı’nın seferlere açılmasının planlandığına kayıt düşen Tuncay Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı:“Enez Limanı’ndan Yunanistan’a seferler yapılması planlanıyor. Eğer bu proje hayata geçerse, bölge ekonomisine çok büyük bir katkısı olacaktır. Ama bunun gerekli altyapısının hazırlanması gerekiyor. Altyapı hazırlanırsa ve seferler başlarsa, bölge ekonomisi hareketlenecektir. Bunun yanı sıra; bölgedeki insanlar, sahillerde ve kumsalda yapılan ruhsatsız yapılaşma konusunda rahatsızlık duyuyor. Yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”