Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, beldenin eski belediye başkanı İrfan Alabak’ın, geçen hafta gazetelerde yeralan eleştirilerine yanıt verdi. Alabak’ın, 10 yıl iktidar partisi mensubu olarak belediye başkanlığı yaptığını ve bu dönemdeki başarısızlıklarını örtmeye çalıştığını savunan Recep Ordu, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Ben her yıl hesabımı çalışmalarımı Yenimuhacir halkına vermekteyim. Ancak Sayın Eski Başkan İrfan Alabak  bunu basın yoluyla dile getirmiş olduğundan dolayı tekrar halkımızı bilgilendirme gereği duydum onun için kendisine teşekkür ederim. Biz hergün hesap vermeye hazırız.

Ancak bu tür eleştiri ve eksikleri gündeme getirirken biraz geçmişe bakmak lazım. Sayın İrfan Alabak beldemize 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, üstelik iktidar partisinin belediye başkanı olarak. Yenimuhacİr ondan çok daha fazla hizmetler görmeliydi. On yıllık süreçte hangi projeleri başlayıp bitirmiştir? Su Terfi hattı 400m3’lük servis deposu ve 100m3’lük toplama şebeke inşaatı projesi 17.06.1998 tarih ve 37016 sayı ile Nevzat Çetin döneminde başlamış 17.04.1999’da proje bitirilmiş 2 Şubat 2001 tarihinde ihale edilmiş ve 27.03.2005 tarihinde geçici kabulü yapılmış ve su kuyuları bağlantı projesi de 16.12.2009 tarihinde bizim dönemimizde ihalesi yapılmış ve kamulaştırmaları da  yapılıp bedelleri ödenmiş ve belde halkının hizmetine sunulmuştur. Kanalizasyon projesi sayın başkan irfan Alabak Döneminde 2005 yılında proje çalışmalarına başlanmış ve ne yazık ki takip edilmediğinden dolayı proje bitirilmemiş biz göreve geldiğimizde daha bitmemiş olup bizim takibimiz sonucu proje 2010 yılı nisan ayında bitirilip ihalesi yapılmış 15 gün içerisinde inşaatına başlanacak olup Yenimuhacir belde içerisinin kanalizasyonun %70’ini 2013 yılı içerisinde geri kalanını 2014 yılı içersinde  bitirmiş olacağız. Sayın İrfan Alabak sadece kanalizasyon projesini başlatıp  5 yılda bitirmemek ve  bir kazma dahi vuramamak çok büyük eksiklik ve beceriksizliktir. TOKİ konutları birer belediye projesi değil hükümet projesidir ve Türkiye'nin belde ya da belediye  ihtiyaç olan heryere uygulanan projelerdir. TOKİ projesi de yer seçimi olarak yanlış yapılmış olup işyeri alanı konuta çevrilmiş Yenimuhacir‘in geleceği  ipotek altına alınmıştır. Ve yeri gelmişken belirtmek isterim ki sayın İrfan Alabak’ın oluru ile konumu itibarıyle belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin (ÖZELLİKLE CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN) en berbat yerde uygulanmış projesidir.Türkiye'nin bir çok yerinde TOKİ uygulamaları gördüm, ancak uluslararası bir yolun hemen kıyısında ve dört yol kavşağında kurulan ilk konut projesidir. Burada meydana gelebilecek ve gelen her can güvenliği riski bu projeye onay verenleri vebal altında bırakacaktır.

Beldemizin tüm sorunlarını  dört yılda çözmemiz mümkün değil. Ancak yaptığımız her icraatı yıllık bültenlerimizle kamu oyu ve halkımızla paylaştık ve paylaşıyoruz,neler yaptığımız çok açık ve göz önünde. Ama geçmiş dönemde bunların hiçbirini göremedik. Biz projeli yatırımları da çok önemsiyor ve geçmişten devam edenleri uygulamaya çalışıyor ve yeni projeler üretiyoruz. Hükümetimizin 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında gerekli müracaatlarımızı yaptık ve D.S.İ tarafından yaptırılacak olan Gökyarlar gölet projesi bitmiş olup ihale aşamasına  gelmiştir. Hali hazır haritaları sayısal ortamda yenilenmesi 1000/5000 Nazım İmar çalışmaları İller Bankasına yetki verilmiş olup çalışmalar devam etmektedir. Bunlar birkaç  örnektir. Asıl olan halkımıza seçim döneminde söz verip de yerine getirmektir ve verdiğimiz sölerin %90’lık kısmını bu güne kadar yerine getirmiş durumdayız. Bize göre öncelikleri olan her ihtiyacını en kısa sürede yerine getirmek için seferber oluyor ve onları hayata geçiriyoruz. İnsanlarımızın ve hayvanlarımızın su ihtiyaçları, çeşme düzenlemeleri, yol düzenlemeleri, parklar, yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları her daim en hızlı ulaşım için araç gereç, çöp ve sair ihtiyaç,sosyal ve kültürel çalışmalar,bilimsel ve tarımsal çalışmalar. Bunları görmezden gelmek ancak kör olanların yapabileceği bir eleştiridir.

Bu da gösteriyor ki bizi eleştiren eski başkanın on yıllık  döneminde projesini yaptırıp bitirdiği bir tane iş yoktur yani   projeli ve projesiz yatırımlarını biz de görmedik. Yenimuhacir halkı da görmedi. Sıfır borçtan bahsediyor, 2009 yılı Nisan ayında görevi devraldığımızda Bankada 30.760,00 TL Belediyenin vatandaştan alacağı 299.971,00tl  Piyasa borcu 39.797.00 Fatura edilmeyen piyasa borCu.15.000,00 TL İller Bankası’na 1.124.157,00 TL olmak üzere toplam 1.178.954,00 TL borç bırakılmıştır.  Sıfır borç bu mudur? Takdiri halkımıza bırakıyorum, sayın Alabak on yıl boyunca yapmış olduğu kilitli taş döşemesi kadar sade bizler bir yıl içersinde düğün salonları etrafına döşedik. On yıl içersinde birtane araç gereç alınmadığı gibi daha evvelde bırakılanları tamirlerini bile yaptırmamış arızalanan arızalandığı yerde  kalmış  ve göreve geldiğimizde tamirlerini yaptırıp ve yenileri alınıp halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bırakılanların tamirini dahi yaptıramayan sayın İrfan Alabak bizim yaptığımız hizmetleri n de tamirini yaptıramaz,    Hiç bir icraat yapmazsanız bırakın borcunuz olmayı gelen ödeneklerle kasanızda paranız dahi olur. On yıl boyunca iktidar partisi belde belediye başkanı olan arkadaşımız bu dönemdeki beceriksiz ve başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışıyor. TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlarımız Yenimuhacir Beldesi halkıdır kanalizasyon projesinde o bölge içinde dahil edilmiş olup yapımı 2014 yılı içersinde yapılacaktır. Sayın Alabak buraya ruhsat verirken TOKİ’yi kanalizasyon projesine dahi dahil etmemiştir. Bizler göreve geldikten sonra projeyi yapıp kanalizasyon projesi içersine dahil edilmiştir. Bunun da sorumlusu  o projenin orada uygulanmasına onay veren sayın İrfan Alabak'tır. Kabahat de kusur da kendisinindir. Bu da gösteriyorki sayın başkanın on yıllık döneminde başlayıp da bitirdiği  sadece kendsine oy vermeyen  işçilerin işten atılmasından başka da icraatı yok denecek kadar azdır. Saygılarımla.”