BÜLENT SAYLAM

2008 ve 2009 yıllarında lise eğitimi için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda elde ettiği derecelerle İpsala 1.’si olup Tekirdağ Fen Lisesi’ni kazanan Hüseyin Karaman, 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda istediği başarıyı elde edemeyip İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitim almaya hak kazandı.

2 yıl bu fakültede eğitim görse de onun hayali hep doktor olmak ve öncelikle hemşerilerine hizmet etmekti. Ve bu 2 yılın sonunda Veteriner Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda bırakıp “hayalinin peşinde koşmak” için tekrar YGS-LYS sınavına hazırlanmaya yöneldi.

2016 yılında yapılan YGS-LYS sınavı sonucunda da Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Burada 6 yıl eğitim alıp 5 Temmuz 2022 tarihinde de mezun olup “Doktor” unvanını elde etti.

“HAYALİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN!”

Dr. Hüseyin Karaman, zorluklara göğüs germenin önemini vurgulayarak; “6 yaşımda başladığım eğitim-öğretim hayatımda an itibarıyla doktor oldum. Bu, benim için eşsiz bir duygu. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken bir yakınım “Eee Hüseyin, nereden nereye…” demişti. Evet, nereden nereye ancak bunu şimdi tekrar düşünüyorum da hayalinin peşinde koşan, her zorluğa göğüs geren, inanan ve bu mücadelesinde yolunda emin adımlarla ilerleyen -tıpkı benim gibi- herkes gün gelir mücadelesini kazanır ve emeğinin karşılığını alır. Herkese tavsiyem şudur ki hayalinizin peşinde koşun, yılmayın, sonunda siz kazanacaksınız.”

Karaman, başta anne ve babasına teşekkür ettiğinin altını çizerek; “Bana inanıp yanımda olan ve desteğini esirgemeyen öğretmenlerime, dostlarıma ve tüm sevenlerime sonsuz teşekkür ederim.”  dedi.