SONGÜL KONAR

Saat 12.00 sıralarında başlayan araç tanıtım törenine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan ve belediye personeli katıldı.

 ‘Çöp Taksi’ lerin isminin değiştiğini ve sayılarının artığını belirten Helvacıoğlu, taksici esnafının haklı hassasiyetleri neticesinde temizlik araçlarının isimlerini ‘Jet Çöp’ olarak değiştirdiklerini söyledi.

Bir süre önce hizmete giren çöp toplama araçlarının sayılarının üç tane olduğunu kaydeden Mustafa Helvacıoğlu: ‘Çöp Taksi’ ismini taksici esnafımızın hassasiyetini gidermek için ‘Jet Çöp’ olarak değiştirmeye karar verdik. Keşan’ımızın değişen, gelişen bir şehir olmaya devam ettiğine şahit oluyorsunuz. Temizliğin temel ilklerimiz arasında olduğunu da fark ediyorsunuz. Temizlik konusunda çalışmalarımız çok hızlı sürüyor. ‘Jet Çöp’lerimizin, çalışma araçlarımızın, temizlik işleri personelimizin arttığını görüyorsunuz. Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan’a sorumlu başkan yardımcımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Keşan’da çöp toplama konusunda hızlı hizmet veren araçlarımız ile bir telefon ile ayağınıza kadar gelip hizmet veriyoruz. Bu araçlarımız sizden gelen olumlu tepkiler neticesinde üç tane oldu. Son zamanlarda ülke gündeminde bu araçların ismi konusunda taksi sektörümüzün haklı bir hassasiyeti oldu. Bende Türkiye Şoförler Odası Başkanıyla ve Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan ile görüştüm. Taksici esnafımızı üzmek istemediğimiz için bu haklı hassasiyete duyarsız kalmadık. Bugün Keşan’ımıza kazandırdığımız üç aracımızı da ismini ‘Jet Çöp’ koyduk. ‘Jet Çöp’ler küçük ve damperli yapısıyla dar sokaklarda bile hizmet verebilirken sefer başına da bir tona yakın çöp kapasitesiyle çalışıyor. Vatandaşlarımızın evlerinin, dükkânlarının önünde çöp biriktiğinde 153’ü aradığında ‘Jet Çöp’ gelip çöpleri alıyor. Bu araçlarımız sahillerimizde de hizmet veriyor. Hem vakitten hem yakıttan tasarruf ediyoruz. Bizimde yere çöp atmamamız gerekiyor. Çöpü çöpe atalım. Yere atılan çöpleri temizlemek için 20 çalışanımız emek veriyor. Yere çöp atmayarak bu emekçilerimize de saygıyı, sevgiyi arttıralım. Yere çöp atanları da uyaralım. Bu Keşan, bu çevre, bu ülke bizim. Çocuklarımıza da örnek olalım. Bazı vatandaşlarımız arabasının camını açıp çöpü yere atıyor. Bunu yapanlar çöpünü evde de yere mi atıyor? Sanıyoruz ki sokaklar bizim değil. Tamam, belediye toplar da bu usulsüz, medeniyetsiz davranışlara ne demek lazım? Bu sert cümleleri de hak edenlerimiz de var. Gelin Keşan temizlikle örnek olsun. ‘Jet Çöp’lerin Keşan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan ise şunları söyledi: “Bu çöp araçları sokaklara seri şekilde gelip, işlerini de seri şekilde bitirip çıkıyor. Halkımız için çok büyük bir şans. Bu hizmet ayağımıza geldiğinden dolayı da belediyemize teşekkür ediyoruz. Türkiye’de bu vasıtaların olduğunu ve adının ‘Çöp Taksi’ olduğunu duyduk. Bunun sitemleri gerek ulusal gerek yerel medyalarda öne çıktı. İlçemizde 8 durak yaklaşık 169 ticari taksi ile hizmet veriyoruz. Başkanımız ile görüştük, bunun etik olmadığını, ilerleyen günlerde buna yeni isim bulacağımızı konuştuk. Keşan, Türkiye’deki tüm taksicileri sevindirdi. Tüm taksiciler adına başkanımıza teşekkür ediyorum. ‘Çöp Taksi’ bitti, ‘Jet Taksi’ olarak belediyemiz hizmete devam edecek.”