HABER MERKEZİ

Türk firmalarının Amazon üzerinden 5 farklı dilde, tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyecek bir eğitim programı olduğunu belirten Engin, eğitimin ücretsiz olduğunu bildirdi.

Oda tarafından üyelere sağlanan eğitimlerden bahseden Sevtap Engin, “Trakya ABİGEM A.Ş. işbirliği ile ücretsiz online eğitim alma imkânı sunulmaktadır. Üyelerimiz eğitim hizmeti sunulan www.abigemakademi.com web sitesi üzerinden 7 gün 24 saat diledikleri zaman sisteme dâhil olabilecekler telefondan, tabletten veya bilgisayardan eğitimlere ulaşabileceklerdir. Site üzerinden, temel işletme yönetiminden kişisel gelişime kadar çeşitli konularda eğitim alabilecek olan üyelerin, her bir eğitim modülünü tamamladıklarında e-sertifika alma hakkı kazanabileceklerdir, üyelerin, çalışanlarının eğitimi gibi hem zaman hem maliyet gerektiren zorluklarla baş etmek zorunda kalmadan eğitimlere kendilerinin belirleyecekleri zaman dilimlerinde katılabilecekleri kaydedildi. Bu sayede, üyelerin iş hayatında öne çıkmaları, yaptıkları iş ve işlemlerin teorisini pratik olarak öğrenmeleri ve uygulama için ön çalışma yapmaları için kişisel gelişime katkı sağlanacaktır” dedi.

ÜYELERE 5 FARKLI DİLDE, TÜM AB ÜLKELERİNE E-İHRACAT İMKANI

Türk firmalarının Amazon üzerinden 5 farklı dilde, tüm AB ülkelerine e-ihracat yapmalarını destekleyecek bir eğitim programı olduğunu söyleyen Engin, “Odamız üyeleri için ücretsiz olarak düzenlenecek eğitim seminerleri, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eğitmenleri ve Amazon ekipleri tarafından verilecektir. E-ihracatta yatan potansiyel, Amazon'un satıcılara sunduğu fırsatlar ve Amazon üzerinden e-ihracat yapabilmek için gerekli adımlar gibi başlıkları kapsayan eğitim seminerleri online olarak gerçekleşecektir. Eğitim programı firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Eğitim hizmeti sunulan BiTıklaAvrupa.com web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Türk ticaret ve ihracat ekosisteminin güçlendirilmesi temel amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sanal Ticaret Akademisi’,  girişimci, tüccar, sanatkâr, öğrenci, profesyonel çalışan ve kariyerlerine katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlarımıza yönelik sertifikalı eğitimlerin yer aldığı uzaktan eğitim platformudur. Eğitim hizmeti sunulan akademi.ticaret.gov.tr web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Engin, Global bir sorun olan ve her ülkenin içerisinde olduğu bu salgın sürecinde oda üyelerinin ticaretlerini geliştirici, yeni üretim yöntemleri oluşturma ve mevcut kapasitelerini arttırarak verimliliklerini yükseltici online eğitimlere oda üyeleri ve üye çalışanlarının katılarak, kendilerine ve ekonomiye olumlu fayda sağlanacağını söyledi.