MEHMET AYTAÇ

Oda merkezinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün konuya ilişkin açıklama yapan Mutlu Gezer; “Ülke genelinde 122 meslek odası ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’nun talebi üzerine esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden TESK ve TOBB’un da uygun görüşlerini alarak, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ülke genelinde tüm berber kuaför ve güzellik salonlarının bulunduğu illerimizdeki valilerimiz tarafından haftanın bir günü tatil olarak belirlenmiştir. Buna göre valiliğimizin aldığı kararla tatil günümüzü sizlerle paylaşıyor ve bunu hepimizin hoşgörü ile karşılamasını istiyorum” dedi.

“ERKEK BERBERLERİ VE GÜZELLİK SALONLARI PAZAR GÜNÜ KAPALI”

Gezer, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sizin görüşlerinizle Edirne ilimizdeki odalarımızın görüşleri neticesinde sayın valiliğimizin aldığı izin günümüz; erkek berberleri ve güzellik salonları 12 ay boyunca pazar günü, bayan kuaförlerimiz için ise 1 Kasım ile 31 Mart aralığı Pazar, 1 Nisan ile 31 Mart arası Salı günü olmuştur. Bu yasa,  AVM ve ticaret odası dahil olmak üzere Keşan'ımızdaki berber kuaför ve güzellik uzmanlığı yapan tüm meslektaşlarımızı kapsamaktadır.”

“GÜZELLİK UZMANLARI, CİHAZLARINI KULLANABİLECEK”

Öte yandan Gezer, daha önce güzellik uzmanlarının, işyerlerindeki cihazlarını kullanamadığını hatırlatarak; “Bir diğer yeni yasa ile güzellik uzmanlarını kapsayan ve sonradan gelen yasakla işyerlerindeki mevcut cihazlarını kullanamıyorlardı. Devletimiz güzellik uzmanı meslektaşlarımızın ekmeğini tekrar kendilerine vermiştir.Bu meslektaşlarımız lazer epilasyon ve cilt bakımı yapamıyorlardı. Bu yasa ile bundan sonra yapabileceklerdir. Şimdiden tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.