MEHMET AYTAÇ

Keşan TSO Basın Yayın Birimi’nden yapılan açıklamada, aşı olmayan kişilerden çeşitli toplu alanlara girmek için negatif PCR testi istenme dönemi başlandığı ve bu testlerin devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz olarak yapılabileceği hatırlatıldı.

ARIKAN: “SEKTÖR OLARAK YENİ KISITLAMARI KALDIRAMAYIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın toplu ulaşım araçlarına getirilen PCR testi zorunluluğu sonrasında önlemlerini artırdıklarını belirten Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan, ‘’Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Bazı Faaliyetler için PCR testi zorunluluğu genelgesi sonrasında tedbirleri sıkılaştırdı. Genelgede belirtilen 6 Eylül tarihi itibariyle aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araçları hariç, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlar için negatif sonucu alınmış PCR testi istenecek. Seyahat firmalarımızca, yolcularımızın araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden aşılı/geçirilmiş hastalık(Covid-19 Hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Seyahat etmek isteyen yolcumuz hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil ya da negatif PCR testi yok ise bu yolcularımızın seyahatine izin verilmeyecek’’ dedi. Açıklamasına uygulamaya konulan PCR testi zorunluluğunun doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirterek devam eden Arıkan, ‘’İçişleri Bakanlığımız tarafından çıkarılan Bazı Faaliyetler için PCR testi zorunluluğu genelgesi doğru ve yerinde bir karar. Vatandaşlarımız herhangi bir yere seyahat ederken ya da herhangi bir restauranta, konsere giderken gönül rahatlığıyla gidebilmeli. Aynı ortamı paylaştığı insanların sağlık durumlarından kuşku duymamalı. Bu yüzden devletimizin kontrolünde bu tür uygulamaların yapılması şart. Ülke olarak, sektör olarak yeni kısıtlamaları kaldıramayız. Halk sağlığı için, ekonomimiz için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli’’ açıklamasını yaptı.

ENGİN: “ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK”

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin de yeni dönem ile ilgili görüşlerini belirterek; ‘’2021-2022 eğitim ve öğretim yılımız tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle gerekli  tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başladı. İçişleri Bakanlığımızın genelgesine göre Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aşı olmayan öğretmen ve okul personelimize haftada 2 kez olmak üzere PCR testi şartı getirildi. Bu testler okul idarelerimiz tarafından kayıt altında tutulacak. Aşılamada önemli bir yol alınmasına rağmen vaka ve vefat sayılarında istenilen seviyeye düşülmemesi nedeniyle Bakanlıklarımız tarafından uygulanan bu tedbirlerin doğru ve yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz öğretmenlerini, öğretmenlerimiz öğrencilerini çok özledi. En çok öğrenci ve öğretenlerimizin olumsuz yönde etkilendiği bu sürecin tekrar yaşanmamasını diliyor, yüz yüze başlayan eğitim öğretim dönemimizde tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ dedi.