HABER MERKEZİ

Erikli Sahili’nde kahve satan bir vatandaşın, kahve satmasına izin verilmemesinin ardından, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun duruma müdahale etmesinin anlamlı bir hareket olduğunu ifade eden Zafer Sarıkeçe, kendisine teşekkürde de bulunarak, “Bu durumda bize düşen, samimiyetle bu sorunu çözdüğü için teşekkür etmektir. Bu kardeşimizin ekmeğiyle oynanmasına izin vermediği için kendisine teşekkür ederim” dedi.

“BAŞTA BÖLGEMİZ OLMAK ÜZERE MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLACAĞINI BİLİYORUM”

Açıklamasına, İYİ Parti İkinci Olağan İl Kongresi ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak başlayan Zafer Sarıkeçe, “Geçtiğimiz Pazar günü İkinci Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik. Sayın Başkanımız Ekrem Demir yeniden seçilerek güven tazeledi, kendisini kutluyorum. Başta bölgemiz olmak üzere memleketimize hayırlı olacağını biliyorum. Önceki dönem il yöneticilerimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Üst Kurul Delegeliğine beni uygun gören Sayın başkanımıza da teşekkür ediyorum. Biz de görevimize layık olmaya çalışacağız, şüphesi olmasın. Çok arayan oldu, tebrik eden herkese teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na da tebrik telefonu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GEÇEN HER DAKİKA, KÖYLÜLERİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ ÜRÜNLERİN KAYBINA SEBEP OLUYOR”

Keşanlı ve köylü üreticinin, civar ilçelerdeki pazarlara gidememe sıkıntılarının artık bir kangren haline dönüştüğünü ve konu ile ilgili, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile bir görüşme gerçekleştireceğini ifade eden Sarıkeçe, “Kadıköy’de bir partili üyemiz, üretici abimiz, pazaryeri ile ilgili sıkıntısını gündeme getirmişti. Keşan Gelibolu ve Şarköy hattı ile ilgili pazarcılarımızın ciddi bir sorunu var. Sorun günden güne büyüyerek kangren haline dönüştü. Bunun çözümü adına ricada bulundular. Bizler de konu ile ilgili bir adım atacağız. Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Bey ile görüşme ayarladık. Ziyarette bulunacak ve elimizden geleni yaparak yardımcı olmaya çalışacağız. Bir taraftan da konunun çözümü için belediye başkanımız uğraş veriyor. Bir an önce netice almayı umuyoruz çünkü geçen her dakika, köylülerimizin yetiştirdiği ürünlerin kaybına sebep oluyor. Hem de ekonomik anlamda sıkıntı oluyor. Pazarcı arkadaşlarımızın gidemediği ilçe pazarlarında, sebze meyve fiyatlarının uçtuğu konuşuluyor. Oralarda yaşayan halkın da ciddi sıkıntıları var. Fiyat ve tazelik konusunda isyanda bulunuyorlar. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür. Konu ile ilgili adım atacağız, umarım yine basın aracılığı ile de bu işin olumlu çözümlenmesinin müjdesini de vereceğiz. İşin kahramanlığında değiliz, kahramanlığa da soyunmak istemiyoruz. Kim isterse kahraman o olsun. Tek derdimiz daha pazarcı arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi. Amaç üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Malkara, Gelibolu, Şarköy uzak yerler değil. Mutlaka her yerde birkaç oyunbozan çıkacaktır. Biz çoğunluğa ve bütüne bakacağız. Barış yolu ile bu iş çözülecek” dedi.

“SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZA HUZURLARINIZDA SAMİMİYETLE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Zafer Sarıkeçe, Erikli’de kahve satmasına izin verilmeyen esnafın yeniden işe başlaması ile ilgili de şunları söyledi: “Evet konunun çözüldüğünü duydum. Çok da mutlu oldum. Burada muhalefet ettik ama birinin hatasını yüzüne vurmak için değildi. Sorun çözülsün diyeydi. İnat etmenin ve ısrarın bir getirisinin olmadığı inancındayım. ‘Sezarın hakkı sezara’ olmalı ve Erikli’de dönülen bu yanlışı böyle tanımlıyorum. Sayın Belediye Başkanımıza huzurlarınızda samimiyetle teşekkür etmek istiyorum. İlgilenmiş. Kardeşimizin yeniden yerinde olması için gerekeni yapmış, son sözü söylemiş ve noktayı koymuş. Bu durumda bize düşen, samimiyetle bu sorunu çözdüğü için teşekkür etmektir. Bu kardeşimizin ekmeğiyle oynanmasına izin vermediği için kendisine teşekkür ederim. İşte bunun olması lazım. Siz samimi olursanız, kent yaşanılası bir yer olur. Sadece sahiller için söylemiyorum. Genel anlamda söylüyorum. Konuşalım, tartışalım ve doğruyu bulalım. ‘Eleştir de nasıl eleştirirsen eleştir’ mantığı ile hareket etmiyor ve dönülen bir yanlış için teşekkür ediyoruz. İnşallah Sayın Başkanımıza daha çok teşekkür ederiz. Önümüzdeki haftalarda basın açıklamalarımıza sık sık devam edeceğiz.”