AYGÜL KONAR

KE-HAYKO (Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği) Başkanı Sevinç Cebeci, sokak hayvanları için herkesi kapılarının önüne bir kap su koymaya davet etti. 

“PET ŞİŞELERİNİZİ KESİN, KAPINIZIN ÖNÜNE SU KOYUN”

Sıcak havalarda özellikle sokak hayvanlarını unutmamak gerektiğini hatırlatan Cebeci“Biliyorsunuz ki yaz aylarında havalar çok sıcak geçiyor. Bizim kadar sokak hayvanlarının da bu dünyada yaşamaya haklarının olduğunu unutmayalım. Vatandaşımız, esnafımız, bu canların su ihtiyaçlarını karşılasın. Eğer herkes bu konuda duyarlılık gösterirse sokakta susuz hayvan kalmaz. Yaz aylarında sokakta hayvanların susuzluk çektiğini görüyoruz. Kap alın demiyoruz. Pet şişelerinizi kesin, kapınızın önüne su koyun diyoruz. Bu çok zor değil. Vatandaşlarımız bu bilinç içerisinde davranırlarsa susuzluk çeken sokak hayvanı görmeyiz. Susuz kalmış bir sokak hayvanının bıraktığınız kaptan su içtiğini görmek sizi mutlu edecektir. Kedi, köpek ve kuşlar için su hayati önem taşıyor. Bir kap bıraktığınız su ile bir sokak hayvanının hayatını kurtarabilirsiniz. Onlarda bizim gibi can taşıyor. Susuyorlar ama söyleyemiyorlar” diye konuştu. 

“BELEDİYEDEN RİCAMIZ,  ANONSLARINDA HATIRLATSIN”

Belediye anonslarından sokak hayvanları için çağrıda bulunmalarını isteyen Cebeci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Geçtiğimiz yaz belediyemizden yapılan anonslarla vatandaşın kapılarının önlerine su koymalarını rica etmiştik, bu yıl bu hatırlatmayı yine yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın birçoğu yapılan anonsları dikkate almıştı. Belediyemizden de ricamız, bu anonslar yine yapılsın. Vatandaşlara kapılarının önüne bir kap su koymasını hatırlatsın. Halkımız bu anonsu duyar ve bir kap suyu hayvanlara çok görmez. Daha önceki yıllarda bu hatırlatma sık sık yapılıyordu, hatırlatmalar devam etsin istiyoruz. Esnafımız da görüyordur. Onlar bizden daha çok çarşı içinde. Belediyemizin anonsları ve esnafımızın duyarlılığı ile birlikte en azından su sorunumuzu aşabiliriz.”