BÜLENT SAYLAM

22 Eylül 2018 tarihinde Cennettepe’de Keşan’daki yerel basın mensuplarına saat 10.00 sıralarında düzenlediği kahvaltılı toplantıda Mimar Şenol Yalı, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’den Keşan Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Yalı, düzenlediği toplantıda doğup büyüdü, yaşadığı, doYduğu kente borcu olduğu söylerken; açıklamasının şu sloganla bitirdi: “Keşan'a Mimar eli değecek, Şen ola Keşan Şenol’a” 

2014 yerel seçimler öncesi de aday adayı olan Yalı, son günlerde aday adaylarının ortaya çıktığını ve bu sebeple kendisinin de Keşan Belediye Başkan aday adaylığını açıklama zamanın geldiğini kaydetti. Yalı, son 15 gündür Keşan Merkez Muhtarlarıyla başlayan görüşmelerine; esnaf odaları ve STK (Sivil Toplum Kuruluşu)’larla devam ettiğini, son olarak da basın mensuplarıyla bir araya geldiğini belirtti. Keşan’ın büyük bir yer olmadığını ama sorunlar anlamında gözden kaçırabileceği şeyler olabileceğini söyleyen Yalı, bu yüzden halkın sorunlarına en yakın olan muhtarlarla buluştuğunu ve yerel yönetim bakımından ‘neler yapılabilir?’ anlamında ikili görüşmeleri sonucunda muhtarlardan mahalleleriyle ilgili sorunlarını not ettiğini ifade etti. Yalı daha sonra açıklamasına geçti.

BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM

Doğup büyüdüğü, okuduğu, yaşadığı, doyduğu bu kente borcunun olduğunu dile getiren Mimar Şenol Yalı, sözlerine özgeçmişi ile başladı ve şunları aktardı: “Yaz tatillerinde, İlk olarak 7 yaşında Terzi çırağı olarak çarşısına çıktığım Keşan'a borcum var. Siyasette hiç sağa-sola yalpalamadan, Atatürk'ün İlke ve Devrimlerinin ışığında karalılıkla yürümekte olan Cumhuriyet Halk Partisinin 24 yıldır neferiyim. İlçe yönetimlerinde görev aldım, bir dönem (2004-2009 yılları) Belediye Meclis üyeliği ve başkan vekilliği yaptım. Mimar olarak mesleki yaşamımı 29 yıldır sürdürmekteyim. Mesleki olarak en verimli ve tecrübeli olduğum zamandayım. Borcumu ödemek ve Keşan’ımıza sahip çıkmak için elimi bu büyük, ağır taşın altına koyarak Belediye Başkanı aday adaylığımı açıklıyorum.”

ÇARŞI MERKEZİMİZİ YAYALAŞTIRACAĞIZ

Şehircilik ve kent planlaması anlamında yurt içinde, yurt dışında birçok kenti gezdiğini, uygulama örneklerini gördüğünü ve incelediğini kaydeden Yalı, seçilmesi durumunda 2 dönem başkanlık yapacağını söyleyerek, “Keşan’ımızın ve hemen hemen her gün işim gereği gitmiş olduğum; Keşan Belediyesinin güçlü ve zayıf yanlarını, sorunlarını çok iyi biliyorum. Mesleğim, bilgi birikimim ve kişisel özelliklerimle bu görevi en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum. Bu görevi Keşan halkının bana vermesi halinde en fazla iki dönem yapacağımı bilmesini istiyorum. Bu görevi , ‘Birlikte yönetim modeli’ ile Muhtarlarımız, Ticaret, Meslek ve Esnaf odaları, sivil toplum örgütleri ile protokoller yaparak, Mecliste onlara da yer ve söz hakkı vererek yapacağız. Keşan’ımıza başta Ticaret, turizm ve eğitim olmak üzere yeni vizyonlar katacak projelerimiz olacak. Birkaç örnek verecek olursak; Örneğin; Çarşı merkezimizi yayalaştıracağız. Bu projeyi ben yaptım oldu mantığı ile değil bölge esnafımızla tek tek görüşerek, her bir m2'sini tek tek planlayarak adeta dantel işler gibi gerçekleştireceğiz. Yolları ve tretuvarları Arnavut kaldırımı kesme taş ile kaplayarak, içerisinde süs havuzları, eski çarşı çeşmeleri, oturma grupları, sokak aydınlatmaları ile düzenleyeceğiz. Bu bölgede bulunan binalarımıza röleve çalışması yaparak iyileştireceğiz ve kötü görünümü olan cepheleri kaplayarak görsel olarak düzenleyeceğiz. Yine bu bölgede bulunan çöp konteynerlerini yer altına alacağız.”  şeklinde konuştu.

‘HALK KART’ UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ

Yapacakları bu düzenlemelerle çarşı merkezinin adeta açık AVM haline getirerek Keşan ticaretini canlandıracağını ifade eden Yalı,  “Bu düzenlemeyle hem ticaretimizi hem de bölgede bulunan emlak değerlerini arttırmış olacağız. Esnafımızın yüzünü güldüreceğiz..! Şirket mantığı ile sadece profesyonel yöneticilik yaparak değil, Sosyal bir belediyeciliğin ön planda olduğu anlayışla Keşan’ı yöneteceğiz. Örneğin; Bu anlamda da ‘HALK KART’ uygulamasına geçeceğiz. Önce insan ilkesiyle hareket ederek, sosyal belediyecilik anlayışıyla, kentimizde asgari yaşam sınırı altında yaşayan fakir ve gerçekten muhtaç insanlarımıza nakit yardımı yerine, gıda, kırtasiye, ulaşım vb. ihtiyaçlarını karşılamaları için ‘HALK KART’ vereceğiz. Ayrıca bu kart sahipleri, anlaşılan esnaf ve kurumlardan belli bir oranda indirimden faydalanacaklardır.İhtiyaç sahiplerinin, gariplerin yüzünü güldüreceğiz..!

HER APARTMAN BİR ÖĞRENCİ OKUTUYORUZ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Eğitim ile ilgili olarak da çalışmalarının olduğunun altını çizen Yalı, açıklamasına şöyle devam etti: “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli üniversiteli öğrencilerine destek olmak amacı ile ‘Keşan’ın filizlerini geleceğe hazırlıyoruz.  Her apartman bir öğrenci okutuyoruz’ projesini hayata geçireceğiz. Belediye -Üniversite işbirliği ile Keşan’ımıza dışarıdan okumaya gelen öğrencilerimizin barınma, sosyal yaşam vb. konularda da yardımcı olacak ‘Keşan Eğitim Vakfı’ kurulacaktır. Öğrencilerimizin yüzünü güldüreceğiz..!”

HALK PLAJLARI YAPACAĞIZ

Turizmcinin ve bölge insanının yüzünü güldüreceğini söyleyen Yalı, “Saroz körfezinde, son yıllarda yaz aylarında yoğun bir turizm patlaması yaşanmakta. Ancak bölgemiz bundan ekonomik olarak yeteri kadar faydalanamamaktadır. Bu bölgeye belediye olarak ikinci bir hizmet binası kazandırılarak, gerçek anlamda sahip çıkılacaktır. Erikli-Mecidiye ve Yayla-Danişment sahilleri arasına; içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabinleri, otopark, büfeler ve kafeler bulunan, Halkımızın kullanımına açık halk plajları yapacağız. Turizmcinin ve bölge insanının yüzünü güldüreceğiz..!” dedi.

ENGELLİLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

Kent yaşamını planlayarak, yaşlı ve engelliler için günlük yaşam kalitelerini arttırıcı projeler sunacaklarını belirten Yalı, “Keşan sevgi köyü, Yaşlılarımız için huzur evi, kadınlarımız için sığınma evi ve engelsiz yaşam merkezi gibi unsurları içerisinde barındıran bir kompeks yapacağız. Kent yaşamını planlayarak, yaşlı ve engellilerimiz için dezavantajlı olan günlük yaşam kalitelerini yükselteceğiz. Yaşlılarımızın, engellilerimizin yüzünü güldüreceğiz..!” diye konuştu.

KEŞAN'A MİMAR ELİ DEĞECEK, ŞEN OLA KEŞAN ŞENOL'A”

Keşan imar planlarının genişletilerek revize edildiğini hatırlatan Mimar Şenol Yalı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu aşamada bir takım sorunlar var, bunları ortak akıl ve hemşerilik hukuku ile birlikte çözeceğiz. Bu imar planları aşamasında Keşan’ımızın yarayan kanalarından biri haline gelen şehir içi trafik problemlerine merhem olacak bir Keşan çevre yolu eklendi. Bu yolun yapımı ile şehir içinde tek noktaya toplanan (Tekel Meydanı) trafik dağıtılacak ve bu sorunu büyük bir aşamada çözecektir. Ayrıca bu yolun yapımı esnasında Bisiklet yolu, yürüyüş yolu gibi parkurlarda halkımıza kazandırılmış olacaktır. Cumhuriyet meydanı ile köy garajı olarak kullanılmakta olan alanı birleştirerek Doğal kent parkı ve meydanı yapacağız. İçerisinde Keşanın doğal simgesi haline gelmiş, Aynı zamanda saat kulesi kafe olarak ta kullanılacak olan büyük bir Yel Değirmeni yapacağız. En büyük projelerim görevim süresince en fazla yeşil alan ve meydan olacaktır.  Halkımızın yüzünü güldüreceğiz..! Keşan ile ilgili hepimizin gerçek üstü hayalleri olabilir, olmalıdır da. Bu hayallerin proje haline gelebilmesi, ciddi bir uzman ekibinin ayrıntılı çalışması ile olanaklı olabilir. Bu konuda başladığım ve sürdürmekte olduğum çalışmalar olgunlaştıkça, planlaması, bütçesi ve diğer ayrıntıları ile sizlerle yine paylaşacağım. Son olarak diyorum ki; Keşan'a Mimar eli değecek, Şen ola Keşan Şenol'a”