Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Keşan KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği) tarafından, köylerde hane ve işyeri başına ücret alınarak çöp toplanması, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin bu konudaki olumsuz görüşlerini değerlendirdi. Değirmendereli, Edirne’nin Ankara’dan yeteri kadar hizmet alamadığını adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

KÖYLERDE ÇÖPLER DAĞ GİBİ BİRİKMİŞ DURUMDA

Yapılan bazı açıklamalarda “Edirne’den Bakanımız var. Çok hizmet yapıldı” denildiğini, aslında durumun hiç de öyle olmadığını söyleyen Değirmendereli, Türkiye’nin birçok yerinde aynı yatırımların yapıldığına dikkat çekti. Yeni Devlet Hastanesi’nin Keşan’da yapıldığı gibi Bingöl’de de ülkemizin başka il ve ilçelerinde de yapıldığını, hatta o bölgelerdeki hizmetlerin Edirne’den çok daha önce yapıldığının altını çizen Kemal Değirmendereli, “Maalesef Edirne, AKP iktidarı döneminde üvey evlat muamelesi gördü. Bunlar hiç konuşulacak konular değil. Bunların otomatik olarak halledilmesi lazım. Bu hizmeti vermeleri gerekiyor. Ayrıca beldelerimiz kapatıldı. Beldeler kapatılınca Çamlıca, Gökçepe Sahili’ne hizmet veriyordu. Şimdi orada da çöpler dağ gibi birikmiş durumda. Mecidiye de bölgedeki sahillere hizmet veriyordu. Dolayısıyla belediyelerin kapatılmasının bir olumsuz yansımasını son 1 yılda görüyoruz. Onun ötesinde vatandaş sana vergi veriyor. Askerlik hizmeti yapıyor. Bu memleket için gidip dağlarda şehit oluyor. Devlet bu en temel konularda hizmet vermeyecek de ne yapacak?” diye konuştu.

 TAMAMEN FİYASKO

 Keşan’a gelmesi için çalışmalar yapılan doğalgaz konusuna da değinen Değirmendereli, Keşan ve Uzunköprü’de, doğalgaz için para toplandığını, böyle bir uygulamanın Türkiye’nin başka hiçbir yerinde olmadığını vurgulayarak,  şunları söyledi: “Sen Erzurum’a, Kars’a doğalgaz götürürken para mı topladın? Keşan’dan niye topluyorsunuz? Burada yasal olarak da vatandaşın kapısına kadar gazı götürmek devletin sorumluluğunda olan bir şey. AKP Hükümeti Edirne’yi ihmal etmenin ötesinde özellikle son dönemde ekonomiyi çeviremiyor olmasından dolayı küçücük çöp hizmetini dahi vatandaşın kesesinden karşılamaya yönelik çok küçük hesapları yapıyor. Sen 150 yataklı saray yaparken kaynak buluyorsun, yandaşların gökdelenleri devlete kiralarken kaynak buluyorsunuz, 300 milyon TL araçlara harcama yaparken kaynak buluyorsunuz, 10 katrilyon 800 trilyon TL kendi yandaşlarına, şirketlerine danışmanlık hizmeti öderken kaynak buluyorsun. Bu tamamen fiyaskodur.”

 7 HAZİRAN’DA EDİRNE’DE %55 OY ALIRIZ

Sanayi Kavşağı’ndaki düzenleme ile ilgili olarak yapılan değişiklikler konusunda da görüş bildiren Kemal Değirmendereli, Destek Kıtaları Kavşağı ve Enez Kavşağı’ndaki bat-çık sisteminin, Sanayi Kavşağı ve Dörtyol Kavşağı’nda da uygulanması gerektiğini söyledi. Sözlerinin son bölümünde, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Değirmendereli, AK Parti iktidarını eleştirdi ve “Cumhuriyet Halk Partisi Edirne’de 7 Haziran seçimlerinde %55’in üzerinde oy alacak. AKP iktidar olamıyor. Bu çok net,  AKP %36-38 bandına düşmüş. Toplumda büyük bir sessizlik var. Bu sessizlik sandıkta patlamaya dönüşecek. AKP  7 Haziran’da bütün baskılara rağmen hüsrana uğrayacak. Bunu politik bir söz olarak söylemiyorum. Nasıl DSP %22’lerden %2’lere düştüyse AKP de birden %35’le başladı ama o umudu tükettiler. Şimdi geri dönüş başladı. AKP’nin içerisinde samimiyetle onların hizmet yapacağına inanan dini argümanlardan dolayı inançlı olduklarını düşünerek samimiyetle oy veren insanlar kaçıyor bu partiden. Saadet %4’e yakın bir oy alacak. HDP Doğu’da oy alacak. Doğu’da AKP’ye oy verenler HDP’ye verecek. Önümüzdeki günlerde ve yıllarda ülkemizi dalgalı bir süreç bekliyor.  Büyük ihtimalle buradan istikrarlı bir sonuç çıkmayabilir. Yeniden halkın iradesine başvurma durumu gündeme gelebilir.” dedi.