AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Boyalık, dün parti binasında yaptığı açıklama ile Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ay’ı toplantıları hakkında bilgi verdi. Ay sonuna kadar sürecek olan toplantılar sonunda Edirne İl Genel Meclisi’nin 2015 yılı bütçesini belirleyeceklerini belirten Boyalık, “Tahmini bütçemizin 30 milyon lira olarak belirleneceğini umuyorum. 10 milyon lira da kredi kullanmak için karar almıştık. Bu rakam 40 milyona çıkacak. Ayrıca Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun da Edirne’mize vereceği maddi destekleri de eklersek önümüzdeki yıl Edirne İl Genel Meclisi’nin bütçesi 50 milyon lirayı bulacak. Bu parayı en iyi şekilde projelendirerek halkımıza hizmet üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

KÖYLERİMİZİN YOL SORUNU KALMAYACAK

AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural’ın da hazır bulunduğu toplantıda, önümüzdeki yıl Keşan’ın köylerine yapılmasını planladıkları çalışmaları da açıklayan Boyalık,  Gündüzler, Boztepe, Türkmen, , Karasatı, Küçükdoğanca köyleri yollarının bakım, onarımdan geçirilerek iyileştirileceğini, Orhaniye köyünün Enez yolundan köy içine kadar olan kısmının asfaltlanacağını, Danişment Sahil Yolu’nda da iyileştirme çalışması yapılacağını bu çalışmalar sonucunda Keşan’ın köylerinde yol sorunu diye bir şeyin kalmayacağını ifade etti. Boyalık, ayrıca Kozköy-Pazardere arasında bulunan yolu da stabilize hale getirerek o kesimden Uzunköprü ya da Edirne’ye gitmek isteyen vatandaşların yollarını kısaltacaklarını, bu yönde başta Kozköy muhtarlığı olmak üzere kendilerine vatandaşlardan da çok yoğun bir istek geldiğini kaydetti.

SEYDİKÖY’ÜN KANALİZASYON SORUNU BİTECEK

Geçtiğimiz günlerde yerel basın gündemine gelen Mercan Tarihi Köprüsü’nün tadilat işi ile de ilgilendiklerini ve Edirne İl Turizm Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Boyalık, “Buradan edindiğimiz bilgiye göre köprünün tadilat işi Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Buradaki yetkililerle de görüştük. Bize, Mercan Köprüsü bakım onarım projesinin hazırlanmakta olduğunu ve 2015 yılı yatırım programları içinde yer aldığını söylediler.” dedi.

Bir soru üzerine Keşan’da kanalizasyon sorunu bulunan köylerle ilgili olarak da bilgi veren Boyalık, Mecidiye köyüne yapılacak olan arıtma için ciddi çalışma içinde olduklarını, Seydiköy’ün kanalizasyon sorununun ise 2015 yılı programına alınarak giderileceğini ve Sazlidere köyünün kanalizasyon sorununu gidermek için de uğraştıklarını söyledi.