AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, kömür kontrolü yapılıp yapılmadığı konusunda denetimde bulunmasından dolayı kendisini eleştiren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a cevap verdi.

Hava kirliliği konusunda duyarlı olmaya her zaman devam edeceğini vurgulayan Boyalık, “Hüseyin Boyalık olarak, Ak Parti İlçe Başkanı olarak, AK Parti’nin bir ferdi olarak ben, Çevre ve Hava kirliliği konusunda duyarlı olmaya her zaman devam edeceğim. Bu sorun sadece Hüseyin Boyalık’ın değil, tüm Keşan’ın sorunudur. Keşan’ın adını kirli havası ile meşhur etmiş başkanın bundan rahatsız olmasını gayet doğal karşılıyorum. Bundan önce nasıl Keşan’ın havasının kirlenmesinde senin izin verdiğin kömürlerin girişi Keşan’a olduysa, bundan sonra da bu kötü kömürlerin girmesine senin izin vereceğini düşünüyoruz ve şüpheliyiz. 12 sene önce hava kirliliği mi vardı? Hacivat Karagöz oynattınız Keşan’a. Yok kireç katacağı, yok onu yapacağız, yok bunu yapacağız diye. Keşan halkına bunun hesabını vereceksin.  Herkes bir zabıta gibi çalışmalıdır. Yanlış yapanların yanına, yaptığı bu yanlışı kar kalmamalıdır. Daha çok sinirlerin bozulacak sayın başkan. Çünkü halkımız hava kirliliği konusunda artık duyarlı ve hiç kimse Keşan’ın geleceğini satmayacak.” dedi.

SENİN BİR KÖMÜR TAHLİL LABORATUARIN VAR MI?

Hüseyin Boyalık, Keşan’da kömür tahlil laboratuarı olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kömür denetlemesini zabıta yapıyor diyorsun, senin bir kömür tahlil laboratuarın var mı? Nerede bu laboratuar, gelen kömürlerden örnek alıp standarda uyup uymadığını denetliyor musun? Keşan’a şu anda giren kömürün bu kalorilere uygun olduğuna güvence verebilir misin? Bunlar belediyenin işidir. Sosyal belediyeyiz diye geçinen belediyelerin işidir. Belediye başkanı işini yapsın. Belediye başkanı işini yaparsa, kimse zabıta olmak zorunda kalmaz.  Bende Keşan’da yaşayan bir fert olarak bu kömürlerle ilgili hesap sormak zorundayım. Benim 2 tane evladım var biri 5 yaşında biri 10 yaşında. Ben bu kirlilikte çocuklarımı sağlıklı bir şekilde nasıl büyütürüm. Senin de torunların var. Bu konularda daha duyarlı olmalısın.”

SİNİR HARBİ İÇERİSİNDE…

Belediye başkanının yaptığı son açıklamalarda bir sinir harbi içerisinde olduğunu gördüğünü dile getiren Boyalık, “Bir yorgunluğunun olduğu her halükarda belli. Ben kendisine biraz tatil yapmasını, dinlenmesini, torunlarıyla vakit geçirmesini tavsiye ediyorum. Ayrıca Keşan Belediyesi’nin sahillerde, kumsallarda yaptığı abuk sabuk işleri tüm Keşan biliyor. Burada tek konuşmaya hakkı olmayacak kişi belediye başkanıdır. Zerre kadar konuşmaya hakkı yoktur. Daha fazla konuşursa, daha fazla batar. Satma konusuna gelince, ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz. Sen ülkeyi bırak, Keşan’a bak. Daha önceki açıklamada da bunun Ankara’da TBMM’de milletvekilleri ve genel başkanlar düzeyinde kritiği yapılmış, bu sorduğunuz sorulara orada cevaplar verilmiştir. Siz onu geçin. Siz Keşan halkının vergileriyle, parasıyla alınan yerlere gelin. Bugüne kadar kaç tane iş yerini ve arsayı, borcunuz karşılığı sattınız bunun hesabını verin. Bu kadar satılan arsaya, yere rağmen, halen sadece SGK’ya 13-14 milyon TL borcun bulunması ne kadar doğru? Bu paralar nereye gitti? Yaptığın her proje, hükümetimizden aldığın kredilerle, bunun hesabını nasıl vereceksin. Sen Keşan’ın geleceğini satıyorsun. Biz seninle daha Keşan’ı çok konuşacağız. Hayat ileriye doğru yaşanır başkan ancak geriye baktığımızda geleceğimiz anlaşılır.” şeklinde konuştu.