Ulusal düzeydeki kros yarışmalarında bugüne kadar birçok başarılara imza atan ve Keşan’ın adını duyuran Ahmet Tek, önceki gün de İstanbul’da katıldığı uluslararası bir yarışmada Türkiye 3.’sü olarak ilçemize döndü.

Kendisini ilk tebrik eden Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın yanında, katıldığı koşu hakkında bilgi veren Tek, geçen pazar günü Üsküdar Validebağ Şevket Aktalay İzci Evi Kros Parkuru’nda koşulan 8 kilometrelik 12. Gazi Yol Koşusu’nda 3. olduğunu söyledi.

Yarışmanın uluslararası düzeyde olduğunu, yerli ve yabancı 300’e yakın sporcunun yer aldığını belirten Tek, “Çok iyi hazırlanıp gitmiştim ve zor olanı başardım. Aynı zamanda bugüne kadarki en iyi derecemi yaparak 8 kilometreyi 28 dakika 26 saniyede koştum. Bu belki de Keşan’ın ulusal düzeydeki ilk başarılarından ve bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Ayrıca bana hazırlanmamda her zaman destek veren Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı’ya, Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ve mahalle muhtarım Bayram Ali Kalfalar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KALFALAR: İŞADAMLARIMIZ BİREYSEL SPORCULARA DA DESTEK VERMELİ

Ahmet Tek’in elde ettiği başarıdan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Bayram Ali Kalfalar,  işadamlarının da bireysel sporculara destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Kalfalar, kendisinin mahalle muhtarı olarak Tek’e her zaman destek vermeye çalıştığını kaydederek, “Gençlerimiz çok kabiliyetli ve kendilerine imkan sunulduğunda her şeyin üstesinden gelebilecek durumdalar. Ahmet Tek kardeşimiz de bunlardan biri. Bu genç kardeşlerimize, kurum ve kuruluşların yanı sıra Keşanlı işadamlarımız da sahip çıkıp destek vermeli” dedi.