Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) sporcusu Dr. Seha Özden, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığı’nın düzenlediği  “1.Kademe Triatlon Antrenörü Yetiştirme Kursu”nu tamamlayarak, 1. Kademe Triatlon Antrenörü oldu.

29 Kasım - 10 Aralık 2013 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilen “Antrenör Yetiştirme Kursu”, 29 Kasım 2013 Cuma günü Akdeniz Üniversitesi Spor Yüksek Okulu’nda kayıt ve yüzme sınavı ile başladı.

Toplam on sekiz katılımcının iştirak ettiği ve eğitmenliklerini Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, Baş Hakem Aydoğan Ulaş, Antrenör Zekeriya Yücetürk ve Zülfü Karabulut’un yaptığı kursta, “Triatlonda Oyun Kuralları, Özel Antrenman Bilgisi, Teknik ve Taktik” gibi dersler 6 gün teorik, 6 gün pratik olmak üzere uygulamalı ve teorik olarak işlendi. 

Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanlarının verdikleri derslere de katılan kursiyerler, her ders için ayrı ayrı sınava girdiler. Yapılan sınavlarda başarı gösteren katılımcılar içinde yer alan Seha Özden, 1. Kademe Triatlon Antrenörü oldu.

Özel Keşan Hastanesi’nde Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan ve birçok triatlon yarışmasında Keşan’ı ve KEDOST’u başarıyla temsil eden Dr. Seha Özden, 17 Ağustos 2013 tarihinde İsveç’in Kalmar kentinde yapılan “Demiradam” (Ironman) Triatlonu’nu da başarıyla tamamlayarak, “Demiradam” unvanını almıştı.