İpsala Sınır Kapısı’nda görev yapan Türk polisleri ile Yunanistan’ın Kipi Gümrük Kapısı’ndaki meslekdaşları, dün İpsala’da dostluk maçı için biraraya geldi.

Saat 10.00 sıralarında Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda buluşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ile Dedeağaç Emniyet Müdürü Alex Nikolaos P. Menexidis, maç öncesi dostluk mesajları verdi. Gürbüz, “Kipi Gümrük Kapısı ile sürekli işbirliği içinde çalışmaktayız. Özellikle yazın gurbetçilerimizin yoğun geçişi sırasında bu işbirliğinin faydasını görmekteyiz. Bu ilişkiler işimize de yansımaktadır. Bu tür organizasyonlar işimizi de kolaylaştırmaktadır.” dedi.

Menexidis ise son dönemlerde Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşandığını, burada dostluk maçı için biraraya geldiklerini söyledi. Türk-Yunan polisleri arasındaki dostluk maçı Mehmet Ali Gürbüz ve Alex Nikolaos P. Menexidis’in başlama vuruşu ile start aldı.

DOSTLUK MAÇI 4-4 DOSTÇA SONUÇLANDI

İpsala MYO halı sahasında oynanan çekişmeli ve heyecanlı maçta her iki takım gol atmada birbirleriyle yarıştı. Maç 4-4 sonuçlandı. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ile Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Bahadır’ın da izlediği maçın, dostluk adına güzel bir kazanım olduğu dile getirildi.

Karşılaşmanın ardından Saklı Bahçe’de bir dostluk yemeği verildi. Yemeğin ardından Gürbüz, Menexidis’e İpsala pirinci, Bahadır ise Selimiye motifli plaket verdi. Maçtan sonra konuşan polisler ise bu tür organizasyonların yararlı olduğunu kaydettiler.

Ayrıca İpsala Meslek Yüksekokulu’nu da gezen konuklara, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda tarafından bilgi verildi.