Keşan DOÇEK, geçtiğimiz hafta sonu Uzunköprü’nün Dereköy-Hasanpınar-Kırkkavak bölgesinde pedal bastı. “Türkiye’de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak” başlığında bir dizi faaliyet planlayan DOÇEK, bir önceki hafta da Ganos Dağlarına bisikletle çıkmıştı. Uzunköprü’nün Dereköy bölgesinde başlayan tur, yağan yağmurların neticesinde oldukça zorlu olan çamur bir zeminde gerçekleştirildi. DOÇEK Bisikletçileri Hasanpınar-Beykonak-Kırkkavak güzergahını takip ederek faaliyetlerini Dereköy’de sona erdirdiler.

DOÇEK Cumartesi günü yapmış olduğu bisiklet etkinliğinden sonra Pazar günü de Malkara’nın Yenidibek Köyüne bir doğa yürüyüşü düzenledi. İlkbaharın doyumsuz yeşilliği ve doğal güzellikleri içinde geçen yürüyüş, öğle saatlerinde yağmur geçişi ile süslendi ve yürüyüşçüler faaliyetlerini keyif içinde bitirdiler.

DOÇEK Ekibi Çarşamba günü de Türkiye’nin seçkin bisiklet kuruluşlarından olan “Bisiklet Gezgini” firmasının davetlisi olarak “DOÇEK Tarzı Dağ Bisikletçiliği” başlığında bir sunum yapacak. Saat 19.30’da başlayacaksunumda Keşan ve yöresi ile birlikte DOÇEK ve dağ bisikletçiliği tanıtılacak, son yapılan Ganos Dağları Faaliyeti anlatılacak.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, doğa sporları faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini ve bölgemizin bu alandaki potansiyellerini harekete geçirmek istediklerini, bu faaliyetler sayesinde kent insanına hem yöremizin tanıtıldığını ve birçok kişinin doğa sporları ile tanıştırıldığını söyledi ve bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da faaliyetlere yaz-kış demeden devam edeceklerini belirtti.