HABER MERKEZİ

Cumartesi günü Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı gazeteci Erdoğan Demir’in hazırlayıp sunmuş olduğu “Spor Zamanı” programına konuk olarak katılan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ve Başkan Yardımcısı Aylin AkalınErdoğan Demir’in sorularını cevaplandırarak, dernek çalışmaları ve bölgemizdeki doğa sporları hakkında bilgiler verdi.

Hafta sonu 61 Doğaseverin katılımı ile yeni bir parkur olan Kadıköy Göleti civarında yürüdü.

İlçemizin şirin köylerinden olan Kadıköy’de kapalı bir havada başlayan ve yer yer katılımcıların “Şifalı Çamur” adını verdikleri zeminde devam eden yürüyüş; öğlen yemeği sonrası etkisini arttıran yağmur altında başladığı noktada son buldu. Doğa severlerin açılan bu yeni yürüyüş parkurunu beğendikleri de  gözlendi. Yürüyüş esnasında bazı yerlerde yağan yağmurlar nedeniyle toprak kaymalarının olduğu görüldü.

Uzun zamandan beri DOÇEK ile doğa yürüyüşlerine katılan ve Keşan Vergi Dairesinde çalışmakta olan Yüksel Kırman “DOÇEK ailesi ile doğada yürümek çok zevkli, koca bir haftanın yorgunluğunu ve iş stresini doğada yürüyerek atıyorum, yürüyüş bitmeden bir sonraki haftayı iple çekiyorum” dedi.

DOÇEK Başkan Yardımcısı Aylin Akalın Bisiklet ve doğa yürüyüşlerinin planladıkları şekilde devam ettiğini ve önümüzdeki yılda yeni planlama ve faaliyetler içinde olacaklarını ifade ederek  düzenledikleri, bisiklet ve doğa yürüyüşlerine her yaşta kişinin katılabileceğini söyledi.