Edirne’de düzenlenen Duatlon Balkan Şampiyonası, Balkanlardan katılan sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

Balkan ülkelerinden katılan yaklaşık 50 sporcuyla şampiyonaya gün boyunca sürdü. Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden katılan sporcular, Mimar Sinan Spor Salonu önünde kıyasıya yarıştılar. Duatlon’da koşu ile başlayan yarış, bisiklet ve ardından tekrar koşu ile tamamlandı. Aynı sporcular iki kategoride yarışı tamamlamış oldular. Yıldız erkeklerde Türkiye’den Oğuz Başarkanoğlu birinci olurken, ikinci Romanya’dan Gasporik Marton, üçüncü ise yine Romanya’dan Kiss Levente oldu. Bayanlarda Romanya’dan Cornea Mihaele, ikinciliği Türkiye’den Sinem Özdil, üçüncülüğü de yine Türkiye’den Damla Alkım Ölmez aldı. 
Duatlon Balkan Şampiyonasına katılan, Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş bu yıl Edirne’de düzenlenen Duatlon Balkan Şampiyonası'nın Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle katılımın az olduğunu söyledi. Güneş, Triatlon Avrupa şampiyonasının Alanya’da yapılacağını dile getirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade etti. Güneş, Duatlon Balkan Şampiyonasının da Edirne’de ilk kez düzenlendiğinin de altını çizdi.

STOYNEV’DEN, TÜRKÇE BAYRAM KUTLAMASI
Balkan Triatlon ve Bulgaristan Triatlon Federasyon Başkanı Emil Stoynev, Edirne’de ilki yapılan Duatlon Balkan Şampiyonası'nda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bu şampiyonanın spor camiası için önemli bir gün olduğunu belirten Stoynev, Türk Milletinin bayramını, Türkçe konuşarak, “Hepinizin bayramını kutlarım” dedi.
Farklı ülkelerden katılan sporcular gün boyunca birbirleriyle iki dalda kıyasıya yarıştılar. Hava sıcaklığını mevsim normallerinin üzerinde olması, sporcuların zaman zaman zorlanmasına neden oldu.(İHA)