Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, geçen hafta sonu yaptığı faaliyetlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Cumartesi günü “Keşan-Yerlisu-Kuştepe-Allıışık-Teteköy-Seydiköy-Şükrüköy-Bahçeköy-Keşan” güzergahında pedallayan DOÇEK bisikletçileri Korudağlar’ın Malkara’ya doğru uzanan bölgesindeki en yüksek yer olan; hem Saros Körfezini hem de Çanakkale Boğazını aynı anda gözüktüğü Kuştepe’ye (655 metre) çıktılar.

DOÇEK Bisiklet Ekibi bu uzun ve zorlu parkurda 80 km. pedal çevirdikten ve Allıışık Köyünde mola verdikten sonra Keşan’a geri döndüler.

Doğa Yürüyüşü ekibinden Selda-Ayhan Altındiş ise, Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesinin organize ettiği Kaz Dağları tırmanışı için Bayramiç’teydiler.

Ayazma bölgesinde kamp kurduktan sonra tırmanışa başlayan DOÇEK ve Zirve Tekirdağ ekipleri tırmanışlarını başarıyla tamamlandıktan sonra akşamüstü kamp alanına geri döndüler.

 DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, hafta sonu yapılan bisiklet faaliyetinin zorlu ve uzun bir parkur olduğunu, her iki denizin de aynı yerden gözükmesi nedeniyle bu parkura “İki Deniz” adını verdiklerini, DOÇEK bisikletçilerinin sürekli ve düzenli antrenman ve faaliyet yaparak kazanmış oldukları kondüsyonu arazide uyum içinde sergilemiş olduklarını ve faaliyetlerinin yaz-kış demeden devam ettiğini, bu faaliyetlerin bölge insanına doğa sporlarını tanıtmak ve sevdirmek amaçlı olduğunu söyledi. Eşme ayrıca, önümüzdeki günlerde Yunanistan’ın Gümülcine kentinde yapılacak olan “Bisiklet Festivali”ne katılım için DOÇEK’e gelen daveti değerlendirmek üzere bir ekip hazırladıklarını da sözlerine ekledi.”