HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşanspor Teknik Direktörü Fatih Anlar, dün Keşanspor Düğün Salonu’nda, 14.30’da düzenlenen basın toplantısıyla takıma yeni katılan oyuncuları tanıtarak, ligin değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Soner Çırak, “20 yaşındayım. Keşan’da üniversite okuyorum. Keşanspor forması giyiyorum. Takıma yeni katıldım. İyi bir yönetimimiz var. Bu seneki beklentimiz şampiyon olup, bir üst lige çıkmak. Koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. İyi ir takım uyumu yakaladığımızı düşünüyorum. Keşanspor daha iyi yerleri hak ediyor. Bunun için gerek yönetimimiz, gerek hocamız bunları sürekli dile getiriyor. Bizde farkındayız, her maça bu düşünceyle çıkıyoruz. Elimizden geleni yaparak, Keşanspor’u daha iyi yerlere çıkarmak istiyoruz. Futbola ilk olarak Çorlu’da başladım. Orada ikamet ediyordum. Yıldız Gençlik Spor’da başladım. Sonra Keşan’a taşındım ve burada Keşan İdmanyurdu ile devam ettim. İstanbul’da Zeytinburnu Merkez Efendi Spor takımında oynadım.  Şu an Keşanspor’dayım. Stoper oynuyorum” dedi.

Nusret Kantar ise “18 yaşındayım. Lige güzel başladık. Ama beklenmedik bir mağlubiyet yaşadık. Lideriz. Önümüzde zorlu bir maç var. O maçı alarak, yolumuza devam etmek istiyoruz. İlk olarak Keşan İdmanyurdu’nda başladım. Edirne’de Enverspor’da oynadım, İstanbul Tepecikspor’da oynadım. En son da Keşanspor’da devam ediyorum. Orta saha oyuncusuyum” diye konuştu.   

4 GÜN İDMAN YAPIYORUZ

Fatih Anlar ise takımın yaş ortalamasının 22 olduğunu ifade ederek, “30’un üzerinde 2 futbolcumuz var. Diğerleri liseye giden, üniversite sınavlarına hazırlanan veya bitirmiş, bu işe gönül vermiş genç futbolcularla karma yaptık. İçlerine birkaç ağabey koyduk ve güzel bir takım çıkardık. 2-2.5 yıl pandemi dolayısıyla liglere katılamayan bir takım, futbol kültürünü zaman zaman unutan bir futbolcu topluluğu vardı. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 4 gün idman yapıyoruz. Cumartesi günü dinlendiriyoruz. Pazar günü maç var. Pazartesi günü az oynayan ya da oynamayan futbolcular idman yapıyorlar. Bu kültürü biraz oturtmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemde futbolcular antrenman yapmadan maça çıkıyorlarmış. Antrenman yapmadan sahaya çıkıp oynama kültürü oluşmuş. Bu kültürü kırmaya çalıştık. Çok şükür ki kırdığımızı düşünüyorum. Antrenman yapan bir futbolcu sahaya çıktığında kendini daha iyi hissediyor, sahada mücadelesini en iyi şekilde veriyor. Ama yapmayan da 15 dakika oynadıktan sonra herhangi bir randıman veremiyor. 21 kişilik bir a takımı kadromuz var. Bunun dışında 15 kişilikte 2005, 2006, 2007 doğumlu arkadaşlar var aramızda. Futbolcuların antrenman devamlılığından çok memnunum. Bu da sonuç olarak sahada kendini belli ediyor” ifadelerini kullandı.

KEŞANSPOR’U LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ

Şu ana kadar 4 maça çıktıklarını ifade eden Anlar, şunları söyledi: “Uzun süredir beraber oynamayan bir takım olduğumuz için üst düzey bir performans sergilemedik. Kıcasalih maçı bana göre bu sene ligin en iyi futbol oynanan maçıydı. Ama 3-2 mağlup olduk. 55-60 dakika rakip yarı sahada top oynadık ama maalesef yenildik. Yine deplasmanda 1964 Yıldızspor’la oynadık. Beraber oynama imkanı buldukça takımın skor olarak sahaya yansıması kendini belli etti. İyi bir oyun oynadık ve iyi bir galibiyet aldık. Son maçımızda Havsa Birlikspor’la oynadık. Çok zorlu bir maçtı. Oyunun kontrolü başından beri elimizdeydi. Takım savunmasını beraber oynama alışkanlığından, antrenmanlara beraber gelme alışkanlığından dolayı çok fazla pozisyon vermedik. Penaltı golüyle de maçı galip bitirdik. Bundan sonraki süreç antrenman devamlılığı, kendini orada güçlendirmek, sahaya çıktığında her türlü pozisyonu denemek bunlar bizim için önemli. Gün ve gün kuvvetlendiklerini hissediyorum. Keşanspor biliyorsunuz yaklaşık 7 seneden beri liglerde yok. En alt ligden başlayarak, yavaş yavaş yukarı çıkmaya başladı. Bizde teknik heyet ve futbolcular olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak, yorulmadan kendimizi iyi konsantre ederek, Keşanspor’u layık olduğu yere getireceğiz. İyi bir ortam var. Sayın başkanımız Nehir Gergin ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.”

Fatih Anlar, saha sorunundan dolayı federasyon hangi sahayı uygun görürse İpsala, Uzunköprü veya Beyendik Beldesi’nde maçlarını yaptıklarını kaydetti.