HABER MERKEZİ

Kalabalık yürüyüş grubunu türbede geleneksel kıyafetleri ile Fatma ve Şevket Civan çifti şeker ve kolonya ile karşıladı. Ziyaretin ardından doğaseverler yürüyüş rotasına girdi. Yürüyüş faaliyetinin sonunda da Sarıpolatlı kadınlarının kurduğu köy pazarı gezilerek alış verişler yapıldı. Dernek başkan yardımcısı Ayşe Özkan ve kadınların hazırladığı lokma, peynir ve çay ikramından sonra faaliyet sonlandırılarak dönüşe geçildi.
SARDOS adına bir açıklama yapan etkinlik sorumlusu Faruk Eker, Teslim Baba 1445-1515 yılları arasında yaşamış bir Bektaşi Babasıdır. Edirne fatihi Çakmak Bey babasıdır. Edirne'nin tamamına yakınının Çakmak Bey tarafından fethedildiği diğer adının da Hacı İlbey olduğu, Uzunköprü'nün yapımında da bulunduğu ve mezarının Uzunköprü Çakmak köyde olduğu dernek yetkilileri tarafından verilen bilgilendirme ile ifade edilmiştir. Çakmak Bey'in(Çakmak Dede) oğlu Teslim Baba şu an Sarıpolat köyünün olduğu yere gelerek dergahını kurmuş ve Sultan 2. Murat tarafından toprak verilmiştir. Belli dönemlerde el değiştiren köy uzun bir süre Teslim adı ile anılmıştır.
SARDOS olarak biz de tarihi ve manevi değere sahip bu köyümüzde yaptığımız yürüyüş ve bisiklet rotalarının isimlerini Teslim Baba rotası olarak anmaktayız.
Her zaman olduğu gibi bu faaliyetimizde de Sarıpolat köyümüzde iz bırakan anıları yaşam fanusumuza doldurduk. Bizi yine muhteşem bir sıcaklık ve içtenlikle karşıladılar. Bizim için hazırladıkları köy pazarı, leğenler dolusu lokmalar, keçi peyniri ve semaverde çay muhteşemdi. En güzeli de özünü ve kimliğini yaşatmak için gösterdikleri azim, bayrak, vatan, Cumhuriyet ve Atatürk sevdaları kocaman takdiri hak eden değerlerdi.
Etkinlik süresince ilgi ve sıcaklığını eksik etmeyen, büyük emek harcayan Sarıpolat Yardımlaşma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Ali Özçetin'e, Başkan yardımcısı Ayşe Özkan'a, üyelerine, Fatma, Şevket Civan çiftine ve eli öpülesi Sarıpolat'lı kadınlara SARDOS olarak şükranlarımızı sunarız.”
şeklinde konuştu.