HABER MEKEZİ

Kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, dikkati, bisiklet kullanan kadına yönlendirmek, sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapmak ve trafik kaosuna bisikletle dur demek için Muğla'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sabahı yola çıkan bayrak, geçtiğimiz hafta sonu Edirne girişinde karşılandı.

Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) organizatörlüğünde yapılan etkinlikte Tekirdağ temsilcisinden alınan bayrak bisikletlerle Selimiye camii önüne getirildi. Etkinliğe, Edirne Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EBİS), Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST), Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Edirne Giyim Sanayi ve Birlik Bisiklet Kulübü (EBBK), Modavizyon Bisiklet Topluluğu (MODABİS), Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (TÜBİT) ve Arda Bisiklet Derneği de (ARDABİS) destek verdi. 

Mimar Sinan anıtı önünde etkinliğin Edirne ayağını düzenleyenlerden SARDOS Üyesi Ayşe Çelik Eker de bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve toplu fotoğraf çekildi. Kadın bisikletliler 28 Mayıs sabah saat 10.00'da Atatürk Heykeli önünden hareket ederek bayrağı Kırklareli'ye götürdü. Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun da katıldığı törende Bayrak, Kırklareli temsilcisi kadın bisikletliye teslim edildi.     

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında başlattığı bu zincirin son durağı 81 ilimizi dolaşarak 30 Ağustos Silahlı Kuvvetler Günü ve Zafer Bayramında yine Muğla olacak. Bu aynı zamanda iki milli bayramınıza dikkat çekmek adına yapılan bir etkinlik.

SARDOS, “Türk Kadınının Bayrak Zinciri”ne katıldı

SARDOS, “Türk Kadınının Bayrak Zinciri”ne katıldı

SARDOS, “Türk Kadınının Bayrak Zinciri”ne katıldı