HABER MERKEZİ

Saros körfezi Sazlıdere  bölgesine yapılması planlanan FSRU limanının yaratacağı çevresel etkileri ve kaybedilecek doğal güzelliklere dikkat çekmek maksadıyla pedallar çevrildi.  Keşan'dan başlayan tur, Enez ve Saros kıyıları takip edilerek yine Keşan'da son buldu.
SARDOS Dernek yetkilileri yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Dernek olarak zaman zaman toplumsal konulara dikkat çekmek maksatlı projeler yapıyoruz. Bu seferde aynı duygu ve hedef doğrultusunda yola çıktık.  On farklı dalda bilim insanının hazırladığı raporda, bu projenin bölgedeki denize, ormana, ağaca, kuşa, insana zarar vereceğini ve ekolojik dengeyi değiştireceğini belirtmelerine ve mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen bir kesim projenin yapılması için her türlü hamleyi yapmaktan çekinmiyor. En üzücü olan ise hala bu projeyi siyasi bir zemine oturtarak konuya o paralelde bakılmasıdır. Faydalı olan bir projeye siyasi düşünceyle bakarak hayır demek ne kadar yanlışsa, zararlı olan bir projeye siyasi düşünceyle evet demek de o kadar yanlıştır. Burası bizim yaşam alanımız ve çocuklarımızın emanetidir. Çevremizi ve doğayı korumak gelecek nesillere bu güzellikleri bırakmak duygusu ortak paydamız olmalıdır. Dernek üyelerimizin pedalları üç gün bu maksatla döndü. Saros'un en güzel yerlerinde pedal çevirip görsellerle halkın dikkatini çekmeye çalıştık. En zorlu patikalardan , yürümenin mümkün olmadığı kumlu yollardan yüklü bisikletlerimizle pedal çevirdik. Tüm bu zorlukları Saros aşkı ve doğa sevdasıyla yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. 
Bu anlamlı yolculukta desteğini ve misafirperverliğini eksik etmeyen Keşan Spor Master Kulübü kurucu üyesi Savaş Baş'a, Kartopu Enez Gönüllüleri Dernek Başkanı İsmet Esengin'e, Enez Çağlar market sahibi Çağlar Akgül'e, Edirne Doğa Sporları Kulübü(EDOSK) üyesi bisikletçi dostumuz İsmail Demiray'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ve en önemlisi, birlikte pedal çeviren, lojistik destek sağlayan, her türlü zorluğa rağmen uyum ve özverisinden ödün vermeyen, yaptıkları birçok anlamlı projeyle ülke çapında takdir toplayan kocaman yürekli yol arkadaşlarımız Sardoscanlara  içten teşekkür ederiz. SAROS'UMUZA DOKUNMAYIN!”