<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Ziraat Yüksek Mühendisi ve Tarım Danışmanı </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Remzi</b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;"> </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Küçük</b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">, dün yaptığı açıklamada, bölgemizde buğday hasadının başladığını hatırlatarak, </span><i style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">“Bir hafta süren aşırı yağışlar bizim bölgemizdeki buğdayın kalitesini olumsuz bir şekilde etkiledi. Bu sene buğdayımız ince kaldı, renk yapmadı ve zayıf kaldı”</i><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;"> dedi.</span> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial"> <b>BU SENE İKLİM ŞARTLARI ÖN PLANA ÇIKTI<o:p></o:p></b></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">Tarımda verime etki eden faktörlerin başında iklim şartlarının geldiğini ifade eden <b>Küçük</b>, <i>“Buğdayın iyi bir şekilde olgunlaşmasında tohumların sık ekilmesi, buğdayın çiçeklenme dönemi bittikten sonra sıcak rüzgarlara maruz kalması ve süt olum döneminde uzun süre yağan yağmurların etkisi altında olması çok belirleyici oluyor. Bu sene buğdaylarda incelik, beyazlık ve zayıflığın nedeni işte saydığım bu üç etken” diye konuştu.<o:p></o:p></i></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><b><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">SIFIR SÜNE DİYE BİR ŞEY YOK<o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><i><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">Yağışlar, bir hafta kadar sürmeyip 1-2 gün ile kalmış olsaydı bölgemizdeki buğdayın hem veriminin hem de kalitesinin çok yüksek olacağını söyleyen <b>Küçük,</b> “İşte o zaman buğdayımız aranan buğday olacak ve TMO’nun verdiği en yüksek fiyatlardan değerlenecekti” </span></i><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family: Arial">dedi.<i><o:p></o:p></i></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">Açıklamasında süne konusuna da değinen <b>Küçük</b>, yüzde yüz <i>sünesiz ürün olmayacağını ifade ederek, devletin buğday için belirlediği bir süne oranının bulunduğunu ve bu rakamın üzerine çıkıldığında sıkıntı yaşandığını kaydetti.<o:p></o:p></i></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><b><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">MALINA BAKANIN BUĞDAYI PARA YAPIYOR<o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">Buğday ürününde fiyatların normal olduğunun altını çizen <b>Remzi</b> <b>Küçük</b>, sözlerini şöyle tamamladı:<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><i><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:Arial">“Ofiste 0.72 TL’nin üstünde mal alımı yapıldı. Zamanında kök boğaz, pas ilacı atan üreticinin ürünü para ediyor. Bazı üreticiler den 3 yıl önce de aynı fiyattan ürün verdik diyor. Geçtiğimiz günlerde bir tüccar ile görüştüm. Buğdayı 3’e ayırmış ve ona göre alım yapıyor. Bir üretici ürün getirmiş yemlik olmaz. 0,58 TL’ye o malı aldı. Ürüne göre fiyatlar değişiyor.”</span></i><o:p></o:p></p>